Hlavní obsah

VIDEO: Basketbalista surově napadl nadávajícího fanouška

Pustit si pusu na špacír na basketu může znamenat, že se vám po ní někdo projde. To si ostatně vyzkoušel jistý fanoušek během zápasu filipínské ligy. Tak dlouho provokoval jednoho z hráčů soupeře, až k němu rozlícený basketbalista přišel, šlápl mu do úsměvu a přidal ještě pár dobře mířených háků.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozzuřený Wynne Arboleda bude mít nyní hodně času na to, aby pořádně vychladl. Místní disciplinárka mu totiž nařídila pohov od basketbalu až do konce sezóny. Hrozilo dokonce, že si Arboleda už na Filipínách basket nezahraje, což ostatně žádal i otřesený fanoušek. Basketbaloví šéfové nakonec zvolili mírnější formu trestu.

Otřesenému fandovi však distanc pro letošní sezónu jako přísný trest zrovna nepřijde, a tudíž se ho rozhodl popohnat hráče k soudu. „Je znechucen skutečností, že se takto může chovat profesionál. On i jeho rodina jsou v naprostém šoku,“ uvedl jeho právník.

Arboleda už muži vzkázal, že je připraven postavit se mu u soudu tváří v tvář. „Kvůli němu jsem přišel o živobytí. Nedovolím mu, aby mě zničil úplně, budu se bránit,“ prohlásil hráč s tím, že jej fanoušek provokoval. „Před mou rodinou mi hnusně nadával a proklínal mě.“

Ve filipínském basketbalu nebyl incident ničím neobvyklým. V minulé sezóně pykali za potyčky s fanoušky hned tři hráči.

Reklama

Související témata: