Hlavní obsah

Korbel nemohl hrát kvůli pálce a stolní tenisté na SP vypadli

LINEC

Stolní tenisté vypadli na Světovém poháru v Linci ve čtvrtfinále po prohře s Německem 2:3. Čeští reprezentanti v pátek ztratili v utkání s úřadujícími mistry Evropy dva body po diskvalifikaci týmové jedničky Petra Korbela kvůli neregulérní pálce.

Článek

Dva české body získal Dmitrij Prokopcov, který porazil ve dvouhrách Christiana Süsse i Patricka Bauma shodně 3:1 na sety. Jenomže Korbel prohrál kontumačně s Dimitrijem Ovtcharovem a tým trenéra Tomáše Demka ztratil bod i ve čtyřhře, k níž měl Korbel nastoupit s Lubomírem Jančaříkem.

"Bylo to (diskvalifikace) podle jakési podivné regule ITTF, o které nikdo z nás nevěděl," řekl spolupracovníkovi ČTK trenér Demek. Korbel byl na turnaji vylosován na kontrolu rakety již podruhé. "Když k ní přišel, tak se ptal rozhodčích, zda v případě, že mu původní raketa kontrolou neprojde, bude moci pokračovat s náhradní. Byl ujištěn, že ano. Před zápasem však zasáhl hlavní rozhodčí a Korbela diskvalifikoval, protože prý jeho raketa podruhé na turnaji neprošla kontrolou. Už to nemá se sportem nic společného," dodal kouč.

V rozhodujícím singlu nastoupil za stavu 2:2 Jančařík, ale na Ovtcharova nestačil a s budoucí hvězdou prohrál hladce 0:3.

Korbel měl s pálkou problémy již v barážovém duelu s Brazílií, kterou čeští hráči zdolali hladce 3:0. Potah na jeho raketě neprošel kontrolou lepení už před duelem s Gustavem Tsuboiem. Dopoledne nakonec mohl Korbel nastoupit a vyhrál 3:1 díky tomu, že mu půjčil pálku Prokopcov.

Po utkání si ale rozhodčí vyžádali ke kontrole i raketu české dvojky Prokopcova. Jeho pálka vyhovovala. "Já jsem potahy lepil už v pondělí, tedy o hodně dřív než Petr. Neměl jsem obavy, že bych měl mít s pálkou problémy," řekl Prokopcov.

Světový pohár družstev ve stolním tenisu v rakouském Linci
Baráž o čtvrtfinále
Česko - Brazílie 3:0
Prokopcov - Macumoto 3:0 (4, 9, 8), Korbel - Tsuboi 3:1 (11, -6, 5, 8), Konečný, Prokopcov - Macumoto, Hojama 3:1 (9, -8, 9, 5).
Čtvrtfinále
Německo - Česko 3:2
Süss - Prokopcov 1:3 (10, -7, -9, -6), Ovtcharov - Korbel bez boje pro Ovtcharova, Baum, Süss - Jančařík, Korbel bez boje pro pár Baum, Süss, Baum - Prokopcov 1:3 (-9, 9, -6, -11), Ovtcharov - Jančařík 3:0 (10, 9, 11).
Korea - Rakousko 3:0, Čína - Rumunsko 3:0, Hongkong - Japonsko 3:2

Reklama