Hlavní obsah

Obhájci titulu v NBA Lakers vstoupili do sezony výhrou v derby

NEW YORK

Obhájci titulu v zámořské basketbalové lize NBA Los Angeles Lakers vstoupili do nového ročníku vítězstvím 99:92 v městském derby s Clippers. Naopak další favorit Cleveland na úvod soutěže doma prohrál, i přes 38 bodů LeBrona Jamese nestačil na Boston.

Článek

V Los Angeles byl tradičně nejlepším střelcem Kobe Bryant, který si na úvod sezony připsal 33 bodů. Lakers přitom přišli o desetibodový náskok z první čtvrtiny a do závěrečné dvanáctiminutovky nastupovali s nejtěsnějším vedením 76:75, zkušená trojice Bryant, Odom, Artest však překvapení nepřipustila.

"Ta třetí čtvrtina se nám opravdu nepovedla," prohlásil trenér vítězů Phil Jackson, který spolu s hráči převzal před úterním utkáním prsteny pro vítěze minulého ročníku NBA. Clippers, jimž chyběla jednička draftu Blake Griffin, prohráli v derby už podeváté za sebou.

Cleveland i přes střelecké představení nejlepšího hráče minulé sezony Jamese prohrál s Bostonem 89:95. Celtics tak v hale Cavaliers uspěli poprvé od roku 2004, i když nezachytili soupeřův nástup a záhy prohrávali 5:19.

Kevin Garnett hrál poprvé od březnového zranění kolena a k vítězství Bostonu přispěl 13 body. "Cítil jsem se dobře. Byl jsem tak nažhavený, až jsem se musel sám krotit," poznamenal Garnett. "Cleveland se zlepšil, ostatní týmy z Východu taky. Rozhodně to byl dobrý test," dodal.

Shaquille O'Neal, letní podkošová posila Clevelandu, si připsal deset bodů a deset doskoků. Deset bodů přidal při debutu v dresu Cavaliers i rozehrávač Anthony Parker. "Zatím jsme úplně nový tým, musíme se poznat a sehrát. Už to hraju 17 let a vím, že vyhrát nebo prohrát první zápas ještě vůbec nic neznamená," podotkl O'Neal.

Výsledky NBA
Cleveland - Boston 89:95, LA Lakers - LA Clippers 99:92, Portland - Houston 96:87, Dallas - Washington 91:102.

Reklama