Hlavní obsah

Úvodní zápas Světové série vyhráli baseballisté Philadelphie

NEW YORK

Baseballisté Philadelphie Phillies vstoupili vítězstvím do Světové série, v níž obhajují loňský titul. Tým z Pensylvánie dobyl ve středu nový Yankee Stadium v New Yorku a místní mužstvo porazil jasně 6:1. Série na čtyři vítězství pokračuje dnes opět v Bronxu.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Basballisté Philadelphie se radují z vítězství v prvním utkání Světové série proti NY Yankees.

Článek

Hrdinou utkání se z pohledu Phillies stal nadhazovač Cliff Lee, jenž dovolil domácím hvězdám v čele s nejlépe placeným hráčem MLB Alexem Rodriguezem jen šest odpalů. Zároveň vyřadil strike outy deset pálkářů a ani jednoho neposlal zadarmo na první metu.

"Hrál výborně. Když soupeř předvádí výkon jako on dnes, nezbývá vám než smeknout a jít dál. Byly to od něj hodně dobré nadhozy," chválil soupeře Rodriguez, jenž ve svém debutu ve Světové sérii neodpálil.

Leeův výkon nicméně nebyl žádným velkým překvapením. Jednatřicetiletý rodák z Arkansasu, jenž do Philadelphie přišel v průběhu sezony z Clevelandu, získal loni Cy Young Award pro nejlepšího nadhazovače Americké ligy. "Abych řekl pravdu, nikdy nejsem před zápasy nervózní. Tohle bych chtěl dělat celý život," uvedla nejvýraznější osobnost zahajovacího duelu Světové série.

Phillies nedovolili domácím skórovat celých osm směn. Mezitím si i díky dvěma homerunům Chase Utleyho vytvořili náskok, takže už je doběh kapitána Yankees Dereka Jetera pro jeden bod v závěrečné směně nemusel vůbec mrzet.

Reklama

Související témata: