Hlavní obsah

Ostrava propustila amerického pivota Inmana

Nová huť Ostrava se vzdala služeb amerického basketbalisty Geralda J. R. Inmana. Vedení klubu s dvaadvacetiletým pivotem před středečním utkáním v Poděbradech rozvázalo smlouvu na základě nevyrovnaných výkonů i nespecifikovaného porušení kontraktu.

Článek

Inman v létě přišel do Ostravy nahradit krajan Marcuse Arnolda, který odešel do Pardubic, ale očekávání nesplnil. Už po sedmi odehraných zápasech s ním klub ukončil spolupráci. "Měl velmi nevyrovnané výkony a navíc jsme zjistili, že před utkáním s Opavou porušil vnitřní směrnice klubu. Jeho další působení u nás tak nebylo možné," uvedl bez bližších podrobností na oficiálních internetových stránkách tiskový mluvčí klubu Vladimír Raszka.

Americký podkošový hráč měl být jedním z tahounů Nové huti. V klubových statistikách byl sice nejlepším doskakujícím hráčem, ale Ostrava si od něj slibovala větší sportovní přínos. "Docela nás to mrzí, protože jsme o něm měli dobré reference a chtěli jsme mu dát šanci u nás basketbalově vyrůst. On se jí ale bohužel nechytil, proto je tento krok zcela logický," uvedl Raszka.

Už před třemi týdny se Ostrava rozloučila i s dalším americkým legionářem Ryanem Muellerem.

Nová huť je po sedmi kolech nejvyšší soutěže společně s Vyšehradem jediným týmem bez vítězství a jen o skóre je předposlední.

Reklama

Související témata:
Nová Huť