Hlavní obsah

Házenkáři porazili na turnaji v Bydhošti Rusko

BYDHOŠŤ

Čeští házenkáři porazili na turnaji v Bydhošti reprezentaci Ruska 28:26. Nejlepší ruský střelec Igropulo se sice prosadil třináctkrát, přesto Češi i bez Filipa Jíchy, který ve čtvrtek kvůli problémům se zády odehrál pouze úvodních osm minut, dokázali zvítězit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha odehrál v Polsku jen osm minut.

Článek

Trenér Martin Lipták ocenil výkon brankáře Martina Galii, který tým podržel. "Měli jsme celý zápas pod kontrolou, i když v závěru nám trošku došly síly. Příležitost dostali i další hráči a utkání zvládli výborně, přestože jsme kvůli havárii na cestě dorazili do haly až hodinu před utkáním," řekl kouč na svazovém webu.

Čeští házenkáři vstoupili do druhého zápasu na turnaji výborně a po pěti minutách vedli 4:0. Rusové pak postupně srovnali hru a v 18. minutě i skóre na 6:6.

V druhé půli český tým gólově zúročil herní převahu a postupně získal až pětibrankový náskok. Závěr patřil Rusku, které však dokázalo snížit ztrátu jen na dva góly.

Jíchu na spojce zdatně nahradil Alois Mráz, který vstřelil šest branek, ještě o dva góly více zaznamenal Jan Sobol. "Problémy nám na soupeřově straně dělal pivot Cipurin a po faulech na něj střílelo Rusko často sedmimetrový hod. Ale zahráli jsme si s chutí a já jsem samozřejmě spokojen s vítězstvím," dodal Lipták.

Zkušenější polovina národního mužstva se v pátek představí v Poznani, kde nastoupí proti Slovensku, poslednímu soupeři na turnaji.

Mezinárodní turnaj házenkářů v Bydhošti:
Česko - Rusko 28:26 (14:12)
Sestava a branky Česka: Štochl, Galia - Nocar, Mičkal 3, Vraný 5, Kubeš, Piskač, Jícha 1, Filip, Sobol 8/2, Hynek, Říha, Šulc 4, Mráz 6, Sklenák 1.
Nejlepší střelci Ruska: Igropulo 13/7, Rastvorcev 5. Rozhodčí: Baum, Goralczyk. Sedmimetrové hody: 4/2 - 7/7. Vyloučení: 2:2. Diváci: 1000.

Reklama