Hlavní obsah

Anthony dal 41 bodů a Denver porazil v NBA Portland

PORTLAND

Basketbalista Carmelo Anthony byl hlavní hvězdou Denveru Nuggets při čtvrteční výhře v NBA na palubovce Portlandu. Anthony nastřílel 41 bodů, z toho 19 v poslední čtvrtině, a Nuggets porazili domácí Trail Blazers o tři body 97:94.

Foto: Don Ryan, ČTK/AP

Basketbalista Denveru Carmelo Anthony (vlevo) proniká kolem hráče Portlandu Brandona Roye.

Článek

Domácí Portland mohl zachránit pivot Greg Oden, ale čtyři vteřiny před koncem neproměnil za stavu 94:95 ani jeden ze dvou trestných hodů. Hráči Blazers prohráli poprvé v sezoně a nepomohlo jim ani 30 bodů Brandona Roye a 22 bodů náhradníka Španěla Rudyho Fernandeze.

Anthony proměnil v utkání 11 z 22 střel ze hry a 18 z 19 trestných hodů. "Letošek je jiný. Mám vizi a soustředím se - vidím světlo na konci tunelu, kterým je titul," usmíval se po utkání střelec.

V dalším utkání dovedl Chicago Bulls k výhře uzdravený Derrick Rose. Loňský nováček sezony, kterého v přípravě trápil kotník, zaznamenal 13 bodů a sedm asistencí a Chicago porazilo ve svém zahajovacím utkání letošní sezony San Antonio Spurs 92:85.

"Rozehřál jsem se a připravil se muzikou v autě cestou na zápas a kotník byl taky v pohodě," našel recept na úspěch basketbalista, který před utkáním posílal polibky do hlediště své matce i fanouškům.

NBA:
Portland - Denver 94:97, Chicago - San Antonio 92:85.

Reklama