Hlavní obsah

VIDEO: Trenér vletěl na hřiště a vlastním tělem zabránil prohře

PRAHA

Když se hráčkám nedaří, musí do zápasu zasáhnout trenér, aby jeho tým vybojoval alespoň remízu. Tak takhle to vypadalo ve čtvrtek v utkání Ligy mistrů v házené žen. Gunnar Prokop, kouč rakouského týmu Hypo Niederösterreich, odvrátil prohru svých svěřenkyň vlastním tělem, když vletěl na palubovku a zastavil jednu z útočících soupeřek.

Článek

Liga mistrů v házené žen měla ve čtvrtek na programu dohrávku skupiny B mezi rakouským týmem Hypo Niederösterreich a francouzskými Métami. Hráčkám Hypo Niederösterreich se ale na domácí palubovce příliš nedařilo. Roli favoritek nepotvrdily a na poslední chvíli ještě musely zachraňovat remízu.

Probíhala poslední půlminuta utkání a stav byl nerozhodný 27:27. Rakušanky v nejméně vhodnou dobu ztratily míč a osm sekund před koncem se do protiútoku vydaly Francouzky... Trenér domácích hráček Gunnar Prokop však možné nebezpečné akci zabránil, když vletěl na palubovku a svým tělem zastavil Světlanu Ognjenovičovou, která se řítila na bránu.

Francouzský tým protestoval a Prokop si od rozhodčích okamžitě vysloužil červenou kartu. Do konce vypjatého zápasu zbývaly čtyři vteřiny. Méty měly míč, avšak poslední střela skončila na břevnu.

"Musel jsem zariskovat a počítat s červenou kartou. Co se taktiky týče, nebyla zde již šance na jiné řešení situace a zranění nehrozilo," vysvětloval své počínání na tiskové konferenci Prokop. Incidentem se bude v nejbližších dnech zabývat i Evropská házenkářská federace.

Reklama