Hlavní obsah

Házenkáři prohráli v Kataru s Ivry a budou bojovat o třetí místo

DAUHÁ

Čeští házenkáři prohráli na mezinárodním turnaji v Kataru s francouzským celkem US Ivry 24:30 a v sobotu se utkají o třetí místo s domácí reprezentací. Ve finále na sebe narazí týmy Portugalska a Egypta.

Článek

Český celek přitom vstoupil do zápasu slibně a až do stavu 7:5 si udržoval dvoubrankové vedení. Soupeř se dostal do tempa po oddechovém času, změnou obrany donutil Čechy k chybám a snadno skóroval z rychlých protiútoků.

Naopak čeští házenkáři zahodili i několik vyložených šancí a Ivry po poločase vedlo až osmibrankovým rozdílem. "Začátek utkání nám vyšel, ale po změně soupeřovy obrany z 1:5 na 0:6 se nám přestala dařit kombinační hra a klesla také naše střelecká úspěšnost. To umožnilo soupeři získat výraznější brankový náskok," řekl trenér Jiří Mika na svazovém webu.

Na posledních deset minut nastoupil do branky Slabý a díky jeho zákrokům se českému mužstvu podařilo snížit ztrátu na šest gólů, což znamenalo postup do zápasu o bronz. Pokud by Ivry vyhrálo o sedm branek, přeskočilo by Čechy v tabulce.

Za faul bývalého karvinského hráče Indjiče na Jiřího Motla v závěrečné minutě ale rozhodčí odpískali sedmimetrový hod a po jeho proměnění se z postupu do zápasu o třetí příčku přece jen radovali čeští házenkáři.

"Vydařil se nám závěr utkání, kdy jsme zariskovali a dokázali díky tomuto stylu hry snížit náskok soupeře. Velký podíl na dobrém výsledku měl brankář Miloš Slabý, po jehož zákrocích jsme vsítili několik branek z rychlých protiútoků. To nám pomohlo, protože na postavenou obranu z dvoumetrových hráčů soupeře jsme se jen velice těžko prosazovali," dodal Mika.

Zkušenější polovina českého reprezentačního výběru souběžně startuje na turnaji v Polsku.

Mezinárodní turnaj v házené mužů v Kataru:
Česko "B" - US Ivry (Fr.) 24:30 (9:15)
Sestava a branky Česka: Slabý, Mrkva - Diviš, Horák 3, Řezníček, Bečvář 6/3, Polášek 3/1, Petrovský, Motl 5, Lehocký 3, Třeštík 1, Linhart 3, Brykner, Mika, Požárek. Sedmimetrové hody: 5/4 - 5/5. Vyloučení: 4:6.

Reklama

Související témata: