Hlavní obsah

Čeští házenkáři skončili na turnaji v Kataru třetí

Čeští házenkáři obsadili na turnaji v Kataru třetí místo. Ve svém závěrečném utkání v sobotu porazili domácí reprezentaci 28:22.

Článek

Začátek zápasu přitom Čechům nevyšel a soupeř se dostal do vedení o tři branky. Mírný náskok si pak Katar udržoval zhruba do 20. minuty. "Dobré zákroky Mrkvy, přechod do protiútoku a dohrávání míčů do křídel, kterým se dařilo úspěšně zakončovat, byly základem otočení skóre v náš prospěch," poznamenal trenér Jiří Mika na svazovém webu.

V druhém poločase se Kataru opět podařilo srovnat, ale poté domácím hráčům došly síly, čehož český tým využil k získání rozhodujícího náskoku. Závěr utkání byl již zcela v režii hostů, kteří nakonec v duelu o třetí místo zvítězili výrazným rozdílem 28:22.

Mika označil třetí místo na turnaji za vynikající úspěch. "Byl to pro naši rezervu výborný test a i díky výbornému přístupu hráčů se nám podařilo uspět. Především vítězství nad celkem Portugalska je velice cenné a někteří z hráčů určitě ukázali, že jsou perspektivní i pro A-tým," dodal český kouč.

Zkušenější polovina národního mužstva startovala souběžně na turnaji v Polsku, kde obsadila druhou příčku.

Mezinárodní turnaj házenkářů v Dauhá, o 3. místo:
Česko - Katar 28:22 (14:12)
Sestava a branky ČR: Slabý 1, Mrkva - Motl 7, Lehocký, Polášek, Horák 1, Petrovský 2, Bečvář 7/5, Mika, Brykner, Řezníček 2, Diviš, Linhart 5, Třeštík 1, Požárek 2.
Sedmimetrové hody: 6/5 - 5/5. Vyloučení: 9:5.

Reklama

Související témata: