Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce prohrály v PVP o 12 gólů v Debrecínu

Házenkářky Olomouce v neděli prohrály v úvodním utkání 3. kola Poháru vítězů poháru 27:39 v Debrecínu s tamním celkem DVSC-Aquaticum. Odveta je na Hané na programu v neděli 8. listopadu.

Článek

Vyrovnaný stav vydržel jen v úvodních deseti minutách, po nichž bylo i díky výkonům obou brankářek skóre 3:3. Poté ale olomoucké střelkyně nechávaly vyniknout gólmanku Debrecínu svým nedůsledným zakončováním, přičemž jim velké problémy dělala i velmi aktivní obrana DVSC. Domácí si postupně začaly budovat náskok, který narostl až na poločasových šest branek za stavu 20:14.

Zora přitom hrála se soupeřkami vyrovnanou partii, ovšem neproměněné šance je připravily o lepší výsledek. Kvalita Debrecínu se naplno začala ukazovat po změně stran, kdy si domácí s přehledem udržovaly velký odstup. Olomouc se pokoušela alespoň zkorigovat náskok Aquaticu, ale problémy v koncovce přežily i do druhého poločasu.

Rychlé kombinace Maďarek však téměř pravidelně končily za zády olomouckých brankářek, Raníková ani Kozáková jim nedokázaly čelit. Skóre tak nestále narůstalo a v 51. minutě Debrecín poprvé v utkání vedl o deset branek. V závěru pak Hanačky hrály několikrát oslabení, Maďarkám v bouřlivém prostředí nedokázaly čelit a nakonec musely skousnout dvanáctigólový příděl.

O tucet branek se postarala nejlepší střelkyně zápasu Anita Bulathová. Na straně Zory si vedla nejlépe osmigólová Alena Polášková. "Dokázali jsme se dlouho držet na rozdílu pěti šesti branek. K závěru musím říct, že nás rozhodčí poškodili několika spornými vyloučeními a posledních deset minut jsme hráli prakticky neustále v oslabení, což nás stálo takových pět branek navíc. Naopak tvrdá hra Maďarek se vůbec nepískala," posteskl si po utkání olomoucký kouč Libor Malínek.

Úvodní utkání 3. kola Poháru vítězů pohárů v házené žen:
DVSC-Aquaticum (Maď.) - Zora Olomouc 39:27 (20:14)
Nejvíce branek: Bulathová 12, Mortelová 7, Bogdanovicová 5 - Polášková 8, Uličná 5, Hrbková 4/4, Tomečková 4, Hejtmánková 4. Sedmimetrové hody: 10/8 - 7/5.

Reklama

Související témata: