Hlavní obsah

Ve výběru světa jsou čeští házenkáři Jícha a Filip

PRAHA

Na začátku prosince tohoto roku si Chorvatská házenkářská federace připomíná šedesát let od svého založení a při této příležitosti se v Záhřebu chystá velká sláva. Zastoupení na ní bude mít i Česká republika, když na ni byli pozváni i čeští házenkářští reprezentanti Filip Jícha a Jan Filip.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha střílí během utkání proti Lotyšsku.

Článek

Oslavy 60ti let Hrvatskeho rukometniho savezu proběhou 1.-2. prosince a jejich součástí bude kromě přijetí u starosty Záhřebu a velkého koncertu na náměstí Bana Jelačića i exhibiční utkání výběru světa s reprezentací Chorvatska.

Utkání se uskuteční ve sportovní aréně Arena Zagreb, která hostila mistrovství světa házenkářů v lednu tohoto roku. Mezi nominovanými házenkáři se neztratili ani čeští hráči a pozvánku dostali také Filip Jícha, spojka německého THW Kiel, a Jan Filip, křídlo švýcarského Kadetten Schaffhausen.

Jejich "kolegy" ve výběru světa budou samé ikony současné světové házené jako brankáři Omeyer, Hvidt, hráči Narcisse, Karabatic, Kraus, Gille, Stefansson, Lijewski, Ahlm, Knudsen, Guigou, Sigurdsson nebo Kavtičnik. A kdyby se náhodou některý z nich zranil, jsou připraveni velice zdatní náhradníci jako brankář Bitter, hráči Hmam, Lazarov, Jurecki, Christiansen nebo Lindberg. Z lavičky je povede trenér olympijských vítězů z Pekingu a mistrů světa právě z Chorvatska Claude Onesta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články