Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu vyhráli i pátý zápas

NEW YORK

Ani v pátém utkání sezóny NBA nenašli přemožitele basketbalisté Bostonu. Celtics v úterý vyhráli 105:74 na palubovce Philadelphie a jako jediný tým soutěže mají na kontě pět vítězství.

Foto: Tim Shaffer, Reuters

Rasheed Wallace z Bostonu se raduje z koše.

Článek

Ve svém rodném městě se vytáhl hvězdný náhradník Bostonu Rasheed Wallace, jenž nastřílel šest trojek a celkem zaznamenal 20 bodů. "To víte, je to domov. Hodně přátel a členů rodiny nemá moc příležitostí mě vidět hrát, takže je fajn vrátit se sem a ukázat se tu," uvedl pětatřicetiletý Wallace, jenž přišel do týmu Celtis před touto sezonou z Detroitu.

Boston vyhrál i bez obvyklého bodového příspěvku hvězd Kevina Garnetta a Raye Allena, takže pověst "Velké trojky" zachraňoval 21 body Paul Pierce. "Nezáleží na tom, jak dobrá je naše ofenziva. Budeme vyhrávat díky obraně," poznamenal kouč Doc Rivers.

Vedle šampionů z roku 2008 Bostonu jsou v této sezoně bez porážky ještě basketbalisté Denveru a Phoenixu, kteří si v úterý připsali čtvrté výhry. Nuggets zvítězili 111:93 na hřišti Indiany a zažívají nejlepší start do sezony po 24 letech. Denver opět táhl aktuálně nejlepší střelec NBA Carmelo Anthony, jenž zaznamenal 25 bodů. Jeho spoluhráč Chauncey Billups si připsal na konto jen o jeden bod méně.

V souboji dosud neporažených celků uhájil nulu v kolonce proher Phoenix, jenž díky vydařené čtvrté čtvrtině zdolal 104:96 Miami. Elitní rozehrávač Suns Steve Nash nastřílel 25 ze svých 30 bodů v druhém poločase.

Nejlepším kanonýrem dne byl Němec Dirk Nowitzki z Dallasu, který v utkání s Utahem vytvořil klubový rekord v podobě 29 bodů ve čtvrté čtvrtině. Nejlepší ligový hráč sezony 2006/07 přispěl celkem 40 body k domácí výhře 96:85.

Své první venkovní utkání sezony zvládli obhájci titulu Los Angeles Lakers, i když v Oklahomě museli absolvovat prodloužení. V něm na sebe vzal odpovědnost hvězdný Kobe Bryant a rozhodujícími trefami, jimiž završil svůj zápasový účet na 31 bodů, zařídil výhru 101:98.

Basketbalová NBA:
Chicago - Milwaukee 83:81, Cleveland - Washington 102:90, Dallas - Utah 96:85, Detroit - Orlando 85:80, Indiana - Denver 93:111, Miami - Phoenix 96:104, Oklahoma City - LA Lakers 98:101 po prodl., Philadelphia - Boston 74:105, Portland - Atlanta 91:97.

Reklama

Související témata: