Hlavní obsah

Pražské basketbalistky doma zahubily chyby

PRAHA

Katastrofální vstup do utkání a kolísající výkon provázený spoustou chyb vzal basketbalistkám USK Praha šanci uspět v domácí euroligové premiéře proti španělskému Rivasu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály s Rivasem Madrid 76:83.

Článek
Fotogalerie

„Jsem znechucený z toho, jak to některé hráčky odflákly. Po vítězství v Bourges zřejmě létaly někde v oblacích a teď padly na držku. Hlavně mě štve, jak absolutně nezvládly začátek,“ zlobil se trenér pražského celku Lubor Blažek, jehož svěřenkyně prvního bodu dosáhly teprve v páté minutě a koš ze hry zaznamenaly dokonce až v 9. minutě, ale to už prohrávaly 1:20.

Zpřesněním hry, které odstartovala devítibodová šňůra, se USK povedlo snižovat a ve 23. minutě díky trefám uzdravené Whalenové dokonce domácí ženy vedly 44:42, jenže pak se znovu přestaly vracet do obrany a umožnily soupeřkám laciné koše.

„Dotahování skóre nás stálo spoustu sil a hodně mě štve osmnáct ztrát. Kdyby družstvo vydrželo odehrát zápas koncentrovaně, rozhodně nemuselo prohrát,“ mínil Blažek.

USK Praha - Rivas Ecópolis Covibar Madrid 76:83 (4:22, 37:40, 53:62)
Nejvíce bodů: Elhotová 18, Kraayeveldová 17, Whalenová 16 - Langhorneová 32, Cruzová 16, Dubljevičová 13. Rozhodčí: Gorškov (Rus.), Bodnar (Maď.), Tomičová (Chor.). Trestné hody: 13/7 - 24/17. Fauly: 16:14. Trojky: 11:2. Diváci: 760.

Reklama

Související témata: