Hlavní obsah

Iverson opustil basketbalisty Memphisu, možná nadobro

Čtyřnásobný nejlepší střelec NBA Allen Iverson opustil před sobotním utkáním na palubovce Los Angeles Clippers mužstvo Memphisu a je možné, že se do týmu už nevrátí. Pětatřicetiletý basketbalista není podle amerických médií spokojen se svým herním vytížením a stěžuje si na špatnou komunikaci s koučem Lionelem Hollinsem.

Foto: Steve Yeater, ČTK/AP

Basketbalistu Memphisu Allena Iversona (vlevo) pronásleduje Kevin Martin ze Sacramenta.

Článek

V sobotu si proto vyžádal schůzku s majitelem Grizzlies Michaelem Heisleym, který mu povolil odjet domů do Atlanty vyřídit si rodinné záležitosti. Výměnu do jiného klubu po něm prý Iverson nechtěl.

Bývalá hvězda Philadelphie opustila v létě Detroit a uzavřel roční smlouvu s Memphisem. Úvod sezony Iverson zmeškal kvůli potížím s podkolenní šlachou. Poté nastoupil ve třech utkáních, ale odehrál maximálně kolem 27 minut. Nejvíc se mu dařilo ve středu proti Golden State, kdy dal 18 bodů a jako šestnáctý hráč v historii NBA pokořil hranici 24 000 bodů.

Memphis bez něj v sobotu podlehl Clippers 110:113 a připsal si šestou porážku v sedmém utkání v sezoně. S touto bilanci je poslední v Západní konferenci.

Hůř je na tom v celé lize pouze New Jersey, které prohrálo i sedmý zápas. V souboji s lídrem soutěže Bostonem podlehlo 76:86. Nets nastoupili pouze s osmi hráči, protože k několika zraněným přibyl na marodce také Chris Douglas-Roberts, který onemocněl prasečí chřipkou. "Mluvil jsem s ním a nezněl moc dobře. Udělali jsme všechno potřebné a snad mu bude brzy líp," řekl trenér Lawrence Frank.

Boston se oklepal z první porážky v sezóně, kterou utrpěl v pátek s Phoenixem, a připsal si sedmé vítězství.

NBA:
Atlanta - Denver 125:100, Chicago - Charlotte 93:90, Dallas - Toronto 129:101, LA Clippers - Memphis 113:110, Milwaukee - New York 102:87, New Jersey - Boston 76:86, Utah - Sacramento 99:104.

Reklama