Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce podlehly Debrecínu i v domácí odvetě PVP

OLOMOUC

Olomoucké házenkářky prohrály i odvetné utkání třetího kola Poháru vítězů pohárů s Debrecínem. Na domácí půdě v neděli maďarskému týmu podlehly 25:28 a soutěž pro ně skončila. V prvním zápase před týdnem prohrála Zora rozdílem dvanácti branek. Evropské poháry tak opustil poslední český zástupce.

Článek

V úvodu odvetného duelu se předvedly zejména obrany obou týmů a na první gól se čekalo až do šesté minuty. Poté šly do vedení hostující hráčky. Olomouc dokázala vyrovnat na 4:4 a dlouho držela s Debrecínem krok, i když bylo jasné, že ztrátu z prvního duelu nesmaže.

Náskok hostujících hráček se začal rodit ve 20. minutě a v poločase se zastavil na pětigólovém rozdílu. Než se po přestávce olomoucké házenkářky prosadily, trefil se Debrecín čtyřikrát a s vědomím velkého náskoku mohl zvolnit. Zora se sice začala prosazovat a stahovat ztrátu, blíže než na tři góly se ale nedostala.

Odvetné utkání 3. kola Poháru vítězů pohárů v házené žen:
Zora Olomouc - DVSC-Aquaticum Debrecín 25:28 (12:17)
Nejvíce branek: Hrbková a Pašková po 4 - Borbásová 5, Csákiová 4. Rozhodčí: Gusevová, Vartaňanová (obě Rus.). Sedmimetrové hody: 5/4 - 2/2. Vyloučení: 1:3. Diváci: 850. První zápas 27:39, postoupil Debrecín.

Reklama

Související témata: