Hlavní obsah

Mistrovství světa volejbalových klubů vyhrálo Trentino

DAUHÁ

Italské Trentino vyhrálo mistrovství světa volejbalových klubů, na kterém se v Dauhá sešly nejlepší týmy jednotlivých světadílů. Ve finále dnes letošní vítěz Ligy mistrů porazil polský Belchatów ve třech setech a získal prémii 250 000 dolarů. Do kádru Belchatówa patří i český univerzál Jakub Novotný, který se však po červnové operaci kolenního vazu a dlouhé rehabilitaci ještě na hřiště nedostal.

Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters

Volejbalisté italského Trentina oslavují vítězství v klubovém mistrovství světa.

Článek

Do semifinále se probojovalo evropské trio Belchatów, Kazaň, Trentino a nečekaně také Pajakan Teherán. Íránský klub totiž ve vzájemném duelu ve skupině připravil šokující porážku favorizovanému brazilskému celku Cimed Florianopolis, i když úvodní set prohrál drtivým rozdílem 15:25.

V semifinále však už Pajakan na Trentino nestačil, v druhém sobotním duelu vyhrál Belchatów nad Kazaní 3:1. Ruský celek si dnes hladkým vítězstvím zajistil bronz.

Mezinárodní volejbalová federace FIVB testovala na turnaji nové pravidlo, jehož záměrem je prodloužit rozehry. První útok každého mužstva musí být veden zpoza třímetrové čáry.

Klubové mistrovství světa volejbalistů v Dauhá:
Finále: Trentino - Belchatów 3:0 (24, 18, 19),
o 3. místo: Zenit Kazaň - Pajakan Teherán 3:0 (13, 18, 16),
semifinále: Belchatów - Kazaň 3:1 (-15, 23, 21, 24), Trentino - Pajakan 3:0 (18, 22, 19).
Konečné pořadí:
1. Trentino (It.), 2. Belchatów (Pol.), 3. Kazaň (Rus.), 4. Pajakan (Írán), 5. Al-Arábí (Kat.), Cimed (Braz.), Corozal (Portor.), Zamalek (Eg.).

Reklama