Hlavní obsah

Phoenix opět nastřílel přes sto bodů a posedmé v NBA vyhrál

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu potvrdili i v osmém zápase sezóny NBA pověst týmu s nejvyšší produktivitou a opět překonali hranici stovky nastřílených bodů. Ve Filadelfii porazili domácí Sixers 119:115 a po sedmém vítězství se dělí o vedení v soutěži s Bostonem. Skvělým výkonem k tomu přispěl rozehrávač Steve Nash, který dal 21 bodů a dalších dvacet košů vstřelili spoluhráči po jeho přihrávkách.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Basketbalista Phoenixu Steve Nash

Článek

"Zvlášť v poslední čtvrtině, při našem obratu, jsem se cítil plný energie," pochvaloval si pětatřicetiletý špílmachr, jehož tým ještě sedm minut před koncem prohrával 94:102. Suns nasázeli soupeři 15 trojek, šestkrát se z dálky trefil Jason Richardson, autor 29 bodů.

Střelecký výkon Phoenixu ale v pondělí předčily hned tři další celky. V zápase San Antonia s Torontem se to podařilo dokonce oběma soupeřům, protože domácí Spurs zvítězili 131:124. Hlavní zásluhu na tom měl s 36 body Argentinec Manu Ginobili.

Výkon dne ale předvedli hráči Golden State, kteří deklasovali Minnesotu 146:105. Pod vedením londýnského rodáka Kelenny Azubuikeho, který dal 31 bodů, sehrál tým z Oaklandu střelecky nejúspěšnější zápas od roku 1994, kdy Warriors zaznamenali právě proti Minnesotě rovněž 146 bodů.

V této sezoně to byla teprve druhá výhra Golden State a kouč Don Nelson ji nepřeceňoval. "Je třeba vidět, že obě naše výhry (ta první proti Memphisu) přišly proti týmům, které se trápí, takže bych z toho nic nevyvozoval," upozornil kouč. "Ale hráli jsme dobře, na řadě věcí jsme zapracovali," dodal.

NBA:
Golden State - Minnesota 146:105, LA Clippers - New Orleans 84:112, New York - Utah 93:95, Philadelphia - Phoenix 115:119, San Antonio - Toronto 131:124.

Reklama