Hlavní obsah

Denver udolal v dramatickém závěru Chicago, Wade dal 41 bodů

Velké drama spolu sehráli v úterním utkání zámořské NBA basketbalisté Chicaga a Denveru. Domácí Bulls prohrávali v závěru jednobodovým rozdílem, stihli ještě skórovat, ale po přezkoumání videozáznamu jim nebyl koš uznán, a tak museli strávit těsnou prohru 89:90.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Střelu basketbalisty Miami Dwayna Wadeho blokuje Brendan Haywood z Washingtonu.

Článek

Další výborné střelecké představení předvedl Dallas, který otočil zápas s Houstonem a vyhrál 121:103. Individuálně se znovu zaskvěl Dwyane Wade z Miami, autor 41 bodů v utkání s Washingtonem.

Chicago se s Denverem přetahovalo velmi těsně v průběhu celého zápasu a žádný z týmů nevedl více než desetibodovým rozdílem. Vše gradovalo v dramatické koncovce. Deset vteřin před koncem vyrovnal domácí Derrick Rose dvěma proměněnými šestkami na 89:89, jenže stejnou výhodu měl 0,6 sekundy před koncem hostující Chauncey Billups. Trefil pouze první pokus, druhý doskočili Bulls a 0,3 vteřiny před vypršením hrací doby sáhli k oddechovému času. Následně se sice s klaksonem trefil Brad Miller, svou úspěšnou střelu však již podle rozhodčích vyslal po skončení zápasu.

Střelecky při chuti byli hráči Dallasu, kteří také zásluhou výborné úspěšnosti střelby z pole (55,4 procenta) otočili zápas s Houstonem, v němž ještě tři minuty před koncem druhé čtvrtiny prohrávali 47:61. Nejlepším střelcem Mavericks byl Jason Terry s 24 body, Dirk Nowitzki zaznamenal o bod méně, Erick Dampier stihl doskočit 20 míčů. Dallas střelecky exceloval už v sobotu, kdy pokořil Toronto 129:101.

Střelcem úterního programu byl Wade z Miami, který přispěl k výhře Heat 90:76 nad Washingtonem celkem 41 body. Navrch přidal pět doskoků a stejný počet asistencí. Samotný duel však nebyl zdaleka tak jednoznačný, jak napovídá konečné skóre. Domácí Miami prohrávalo po půli 41:49, ale poté si vzal slovo Wade a 29 body během zbývajících dvou čtvrtin pomohl k obratu.

Nejlepší střelec minulého ročníku zámořské soutěže jako kdyby měl na Wizards spadeno; čtyřicetibodovou hranici pokořil v sezoně již podruhé a také v prvním případě to odnesl Washington, který prohrál 4. listopadu na své palubovce s Miami 89:93.

Hvězdě Miami se v úterý přiblížil Kevin Durant z Oklahomy. Také díky všem 18 proměněným šestkám, které v Sacramentu střílel, zaznamenal celkem 37 bodů. Ani výborný Durantův výkon však jeho týmu nestačil. Domácí Kings zvítězili 101:98. Právě Durant měl šanci dostat zápas v samém závěru do prodloužení, těsně před koncem však pokusem o trojku minul.

NBA:
Charlotte - Orlando 81:93, Chicago - Denver 89:90, Dallas - Houston 121:103, Memphis - Portland 79:93, Miami - Washington 90:76, Sacramento - Oklahoma City 101:98.

Reklama