Hlavní obsah

Basketbalista Howard kritizoval na svém blogu sudí, dostal trest

ORLANDO

Americký basketbalista Dwight Howard z Orlanda byl vedením NBA potrestán pokutou ve výši 15 tisíc dolarů (přibližně 250 tisíc korun) za veřejnou kritiku rozhodčích na svém blogu. Své komentáře namířil proti sudím, kteří před týdnem rozhodovali utkání Magic na palubovce Detroitu.

Článek

Pistons vyhráli zápas 85:80. Povedlo se jim to i díky tomu, že hlavní hvězda Orlanda zápas nedohrála. Howard se totiž stihl neobvykle rychle, za pouhých 17 minut, vyfaulovat, když se podle názoru rozhodčích šestkrát provinil proti pravidlům.

"Jak je něco takového možné? Bylo to šílené. Dali mi faul za nějaké plácnutí, strkání, když na mě byl nalepený obránce, a pak dva fauly při zblokování střel," divil se na svém blogu Howard. "Takhle málo jsem si zahrál naposledy někdy v deseti letech, kdy jsme hráli ještě s malým míčem," dodal.

Podle Howarda mají sudí rozdílný metr, v němž je obtížné se vyznat. "Co mě opravdu štve, to je fakt, jak nechají protihráče, aby mě beztrestně řezali na jedné straně hřiště, ale mně pak na straně druhé zapískají úplně všechno," postěžoval si Howard.

Reklama