Hlavní obsah

Souboj hvězd NBA vyhrál Wade, zápas ale Jamesův Cleveland

MIAMI

V zámořské NBA ve čtvrtek Dwyane Wade těsně vyhrál v souboji elitních střelců 36:34 nad LeBronem Jamesem, z vítězství v zápase se ale radoval Cleveland, který porazil domácí Miami 111:104. Hlavně závěr utkání se odehrál podle not hvězdného Jamese, který odmítl jakoukoliv snahu soupeře o zvrat a obstaral v poslední tříminutovce všech osm bodů svého týmu.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Basketbalista Miami Heat Dwyane Wade

Článek

"Zakončil zápas tím svým zabijáckým instinktem, který prokázal na obou koncích hřiště. Na to se fakt dobře koukalo, nedá se to snad ani popsat," vynášel svoji hvězdu do nebes kouč Clevelandu Mike Brown. I přes prohru byl se svým výkonem spokojený i Wade. "Hraju proti LeBronovi raději než proti komukoliv jinému. Donutí mě vždycky vymáčknout ze sebe to nejlepší, ale totéž platí i opačně," řekl Wade.

Cleveland si 111 nastřílenými body vytvořil rekord sezony, a to proti týmu, který má podle statistik třetí nejlepší obranu v lize. Napomohl k tomu i pivot Shaquille O'Neal, který svému někdejšímu týmu dal 14 bodů. "Dostat 111 bodů, to není náš styl. Takových zápasů moc nevyhrajeme," konstatoval kouč Miami Erik Spoelstra po druhé prohře v sezoně.

Oba celky mají na kontě šest vítězství, ještě o jedno víc mají od čtvrtka Los Angeles Lakers, kteří v zápase o první místo v Západní konferenci porazili Phoenix 121:102. Na nejvyšší výhře mistra v sezoně se nejvíce podílel lídr tabulky střelců Kobe Bryant s 29 body. Lakers vyhráli pošesté za sebou, Phoenixu skončila šňůra čtyř vítězství, třebaže i v desátém zápase sezony pokořili stobodovou hranici. "Hráli jsme velmi disciplinovaně," pochvaloval si Bryant.

NBA:
LA Lakers - Phoenix 121:102, Miami - Cleveland 104:111.

Reklama

Související témata: