Hlavní obsah

Phoenix přehrál Toronto a udržel domácí neporazitelnost

PHOENIX

Basketbalisté Phoenixu Suns zvládli závěr nedělního zápasu NBA s Torontem Raptors a díky koši s faulem v podání Steva Nashe vyhráli 101:100. Protáhli tak domácí neporazitelnost již na 13 zápasů, navíc jako jediný tým v této sezoně nastříleli v každém zápase minimálně 100 bodů.

Foto: Rick Scuteri , Reuters

Basketbalista Phoenix Suns Amare Stoudemire střílí koš Torontu.

Článek

Naopak selhali obhájci titulu z Los Angeles Lakers, kteří po nejhorším výkonu své hvězdy Kobeho Bryanta v sezóně prohráli s Houstonem 91:101.

Phoenix porazil Toronto v posledních 11 vzájemných duelech, tentokrát však svedl se soupeřem vyrovnanou bitvu. Raptors dokonce vstoupili do koncovky s náskokem, když jim pěti body v řadě zajistil vedení 100:98 turecký křídelník Hedo Turkoglu.

Jenže půl minuty před koncem si domácí Nash došel pro faul a navíc proměnil svůj střelecký pokus. Tříbodovou akcí tak zajistil Suns vítězství. Nic na tom nezměnily ani následné dva Turkoglovy pokusy.

Nash tak zaznamenal 23 bodů a devět asistencí, výrazně mu ale sekundovali Amare Stoudemire s 30 body a Channing Frye, který svých 20 bodů nasbíral především díky šesti proměněným trojkám. Za hosty nastřílel Chris Bosh 25 bodů, 20 přidal Turkoglu.

S druhou prohrou za sebou museli smířit basketbalisté Los Angeles Lakers. A to především proto, že Houston dokázal ubránit jejich hvězdu Kobeho Bryanta. Nejlepší střelec soutěže tentokrát proměnil jen pět z dvaceti střeleckých pokusů a zápas zakončil pouze s 18 body, což je nejméně v sezoně a o 13 bodů méně, než činí jeho průměr. V prvním letošním vzájemném utkání přitom zazářil s 41 body.

Tentokrát ho však zastínil rozehrávač Houstonu Aaron Brooks, který s 33 body předvedl svůj nejlepší střelecký výkon v sezóně. Za svým osobním maximem zaostal jen o bod.

NBA
Detroit - Dallas 90:95, LA Lakers - Houston 91:101, Oklahoma City - LA Clippers 93:101, Phoenix - Toronto 101:100.

Reklama

Související témata: