Hlavní obsah

Bouřlivák Rodman nezaplatil večírek a skončil krátce ve vazbě

TREVÍR

Bývalý hvězdný basketbalista Dennis Rodman skončil v Německu krátce ve vazbě kvůli nezaplacenému účtu za večírek v hotelu. Policejní hlídka podle agentury SID zatkla excentrického Američana na cestě z Trevíru na základě trestního oznámení hotelu, kde Rodman zanechal dluh ve výši zhruba 3400 eur (86 600 korun).

Foto: Dirk Waem, ČTK

Dennis Rodman

Článek

Osmačtyřicetiletý Rodman se o víkendu v Trevíru zúčastnil exhibičního utkání USA Legends of Basketball. Organizátoři zápasu souhlasili s tím, že za basketbalistu zaplatí hotel, ne však 3400 eur za nápoje, které se vypily na následné party.

Rodman na své zatčení údajně reagoval v klidu a nekladl odpor. Účet vyrovnal a po složení peněžité záruky 1700 eur byl propuštěn na svobodu. Státní zástupce Rodmana údajně stíhat nebude a složená kauce bude podle všeho převedena na pokutu.

Rodman v kariéře získal pět titulů v NBA s Detroitem a Chicagem, v zámořské soutěži skončil v roce 2000. Skvělý podkošový hráč poutal pozornost střídáním barvy vlasů, tetováním a piercingem, nejednou měl co do činění se zákonem. V roce 2008 byl kvůli domácímu násilí odsouzen k tříletému podmínečnému trestu.

Reklama