Hlavní obsah

Dva zápasy NBA rozhodlo až prodloužení, uspěly Atlanta a Dallas

NEW YORK

Ve dvou ze tří pondělních zápasů NBA muselo určit vítěze až prodloužení. Nejlepší celek Východní konference Atlanta Hawks zdolal po pětiminutovém nastavení tým Portlandu 99:95, Milwaukee naopak doma podlehlo Dallasu 113:115.

Článek

Zápas v Milwaukee rozhodl v poslední vteřině Dirk Nowitzki, celkem autor 32 bodů a 11 doskoků. Jednatřicetiletý německý basketbalista dostal přihrávku od Jasona Kidda a z těžké pozice v záklonu vystřelil přes domácího obránce Mbaha.

Míč se po jeho pokusu odrazil od obroučky vysoko vzhůru, ale s vypršením hrací doby pak přece jen proklouzl košem. "To byl hodně šťastný odraz," uznal Nowitzki. "Vypadalo to, že ten míč snad nikdy nespadne," dodala opora Dallasu.

Kiddovi těsně unikl triple-double. Rozehrávač vítězných Mavericks zaznamenal devět bodů, deset doskoků a 17 asistencí. Domácí nováček Brandon Jennings nastřílel dva dny po pětapadesátibodovém galapředstavení proti Golden State o třicet bodů méně a úspěšná série Bucks se zastavila na čtyřech vítězstvích.

V Atlantě byl mužem zápasu domácí Joe Johnson, autor 35 bodů. Hosté z Portlandu přišli v druhém poločase o dvanáctibodový náskok, prodloužení jim pak trojkou v poslední sekundě normální hrací doby zachránil náhradník Rudy Fernandez. Nakonec byli přece jen šťastnější Hawks, kteří vyhráli popáté za sebou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články