Hlavní obsah

Basketbalista Iverson odešel z Memphisu

NEW YORK

Basketbalista Allen Iverson už v zámořské NBA není hráčem Memphisu. Čtyřnásobný nejlepší střelec soutěže opustil tým Grizzlies v předminulém týdnu a nyní se s vedením klubu dohodl na rozvázání kontraktu.

Foto: Steve Yeater, ČTK/AP

Bývalý basketbalistu Memphisu Allena Iversona (vlevo) pronásleduje Kevin Martin ze Sacramenta.

Článek

Oficiálním důvodem Iversonova odchodu byly blíže neupřesněné osobní záležitosti. Podle amerických médií však slavný basketbalista nebyl spokojen se svým herním vytížením a stěžoval si na špatnou komunikaci s koučem Lionelem Hollinsem.

Do Memphisu přitom čtyřiatřicetiletý Američan, jenž v předchozí sezoně hájil barvy Detroitu, přišel až na počátku září a podepsal roční kontrakt na 3,5 miliónu dolarů. Funkcionáři při té příležitosti hovořili o angažování "nejslavnějšího hráče v historii". V roce 2001 byl Iverson vyhlášen nejlepším hráčem ligy, někdejší hvězda Philadelphie desetkrát nastoupila v Utkání hvězd.

Úvod sezony ale Iverson zmeškal kvůli potížím s podkolenní šlachou, poté nastoupil ve třech utkáních. Nejvíc se mu dařilo proti Golden State, jimž nastřílel 18 bodů a jako šestnáctý hráč v historii NBA pokořil hranici 24 000 bodů. Fanoušci v Memphisu ho však v soutěžním utkání neviděli ani jednou.

Reklama

Související témata: