Hlavní obsah

Bryant překonal posté v kariéře hranici 40 bodů

NEW YORK

Basketbalista Kobe Bryant dokázal již posté v kariéře nastřílet v utkání NBA alespoň čtyřicet bodů. Úřadující šampióni Los Angeles Lakers díky jeho příspěvku ukončili razantně sérii tří porážek a zvítězili nad Detroitem 106:93.

Foto: Lori Shepler, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant

Článek

Na Bryantovi nebyly znát svalové problémy, které jej trápily v minulých dnech, a soupeře ničil ze všech pozic. Bilanci zaokrouhlil na 40 bodů zdařilým tříbodovým pokusem 19 sekund před koncem. V historických tabulkách mají více takových utkání na kontě jen legendy Wilt Chamberlain a Michael Jordan.

Basketbalisté Phoenixu Suns i ve dvanáctém utkání sezóny nastříleli přes sto bodů a díky výhře 111:105 v Houstonu si udrželi nejlepší bilanci v celé soutěži. Phoenix na palubovce Rockets prohrával ve druhé čtvrtině už o 15 bodů, do poločasu ale dokázal manko snížit na 52:55. Hostující tým podržel v rozhodujících chvílích autor 23 bodů Amare Stoudemire, se 16 asistencemi zazářil i Steve Nash.

New Jersey jediným celkem bez vítězství

Černou sérii naopak protáhlo New Jersey, které zůstává jediným celkem bez vítězství. Nets prohráli všech 11 utkání, tentokrát nestačili po výsledku 83:91 na Indianu. "Hraje se hodně zápasů. Můžeme prohrát o bod či košem v poslední sekundě. Pokud se tím ale budeme stále zabývat, budeme prohrávat pořád," snažil se navodit pozitivní myšlení v týmů Chris Douglas-Roberts, jenž dal 27 bodů.

Divokou přestřelku viděli diváci v Denveru, kde domácí Nuggets přehráli Toronto 130:112. Výtečnou formu i přes bolest hlavy potvrdil 32 body Carmelo Anthony, jenž zůstává jediným hráčem v soutěži, který ve všech dosavadních zápasech překonal dvacetibodovou hranici. "Nohy mi sloužily, tak jsem nechtěl ten zápas vynechat. Dokud jsem mohl běhat po hřišti tam a zpátky, bylo to dobré," dodal Anthony, který už v závěrečné čtvrtině odpočíval na střídačce.

Jen o bod méně dal LeBron James, jenž dovedl Cleveland k vítězství 114:108 nad Golden State. Pátou výhru za sebou usnadnil týmu Cavaliers fakt, že hosté nemohli kvůli zraněním a nemocem použít sedm svých hráčů, takže na soupisce jim zůstal jen minimální počet osmi basketbalistů.

NBA:
Cleveland - Golden State 114:108, Denver - Toronto 130:112, Houston - Phoenix 105:111, LA Lakers - Detroit 106:93, Miami - Oklahoma City 87:100, New Jersey - Indiana 83:91, New Orleans - LA Clippers 110:102, Sacramento - Chicago 87:101.

Reklama