Hlavní obsah

Basketbalistky USK neuhlídaly cizinky u slovenských mistryň

KOŠICE/PRAHA

Rozdílem tří bodů nakonec ztratily basketbalistky USK Praha středeční utkání v Košicích a po čtvrtém dílu euroligové skupiny mají stejný počet vítězství i porážek.

Foto: Peter Lázár, ČTK

Zleva Cathrine Kraayeveldová z USK, Jana Čarnoká z Košic a Lindsay Whalenová z USK.

Článek

Osudný byl pro české šampiónky nezvládnutý závěr třetí čtvrtiny, kdy se dopustily hodně ztrát míče a neuhlídaly cizinky ze slovenského týmu v čele s americkým křídlem Dupreeovou. Navíc od košem nechaly kralovat Němku Fröhlichovou, dobře známou z působení v Brně.

Přitom úvod patřil pražskému celku, jenž si zásluhou dobré mušky Maltsiové i kvalitní obranou udržoval těsné vedení a získal až osmibodový náskok, když Košcím ve druhém dějství skoro čtyři minuty. Jasně lepší doskakování ale umožnilo domácím dotáhnout skóre.

Čtvrthodiny před koncem pak přišla klíčová šňůra osmi bodů v podání slovenských mistryň znamenající stav 57:48. Košice dosud čekající na výhru v Eurolize nabraly sebevědomí, ke krajance Dupreeová se přidala McCoughtryová a na rozehrávce odváděla dobrou práci Řekyně Kostakiová. Tři minuty před koncem za stavu 67:58 pro domácí sice začala nebojácně střílet Elhotová, její trojky už ale pouze korigovaly skóre.

Evropská liga basketbalistek, skupina C:
Dobrí anjeli Košice - USK Praha 73:70 (20:20, 41:42, 63:55)
Nejvíce bodů: Dupreeová 30, Fröhlichová 16, McCoughtryová 13 - Maltsiová 21, Whalenová 17, Elhotová 14. Trestné hody: 25/22 - 18/16. Fauly: 23:22. Pět chyb: 38. Čarnoká - 38. LeDreánová. Trojky: 1:6.
Šoproň - Covibar 63:70.

Reklama