Hlavní obsah

Šlágr NBA v Dallasu rozhodl v prodloužení Nowitzki

I bez tří hráčů základní sestavy porazili basketbalisté Dallasu ve středečním divizním derby v NBA hosty ze San Antonia 99:94. O vítězi se rozhodlo až v prodloužení, ve kterém ústřední hráč Mavericks Dirk Nowitzki nastřílel 11 z 15 bodů svého týmu. Německá hvězda celkem zaznamenala 41 bodů a přidala 12 doskoků.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Basketbalista Dallasu Dirk Nowitzki oslavuje svůj koš v poslední minutě prodloužení zápasu proti San Antoniu.

Článek

Čtvrtou výhru za sebou vybojoval Dallas bez nemocného Ericka Dampiera a zraněných Joshe Howarda a Shawna Mariona. Za této situace potřebovali mít domácí o koho se opřít; Nowitzki je nezklamal a odehrál čtrnáctý čtyřicetibodový zápas v kariéře.

"Já doufal, že si dá pauzu. Můžu jakkoliv perfektně bránit a skákat, jak nejvýš umím, on přesto skóruje," vystihl situaci na palubovce univerzál soupeře Matt Bonner, jeden z hráčů, kteří měli Nowitzkého na starosti. Hostům chyběl zraněný Tony Parker, už v první čtvrtině přišli o Manua Ginobiliho. Hvězdný Tim Duncan předvedl 22 bodů a 14 doskoků, ale v prodloužení nebodoval. "Tam jsem hrál špatně. Zato Dirk to ovládl a vyhrál pro ně zápas," uznal klíčový hráč Spurs.

V překvapivém tažení pokračuje Atlanta, jež si upevnila vedení ve Východní konferenci výhrou 105:90 nad Miami. Domácí vyhráli pošesté za sebou, ubránili hvězdu soupeře Dwyanea Wadea na pouhých 15 bodů a ukončili mu sérii 23 zápasů v základní části, v nichž dal alespoň dvacet bodů.

Z vítězství se neradoval ani další elitní střelec LeBron James, jehož Cleveland bez zraněného Shaquillea O'Neala prohrál ve Washingtonu 91:108. James dal sice 34 bodů, ale v závěru se dopustil série chyb při střelbě i obraně. Hvězdou večera tak byl uzdravený Antawn Jamison v domácím dresu, který ve svém prvním utkání v sezoně nastřílel 31 bodů a 10 doskoků. Hrál se speciální ochranou pravého ramena a pomohl mužstvu ukončit šest zápasů trvající sérii proher.

NBA:
Atlanta - Miami 105:90, Boston - Golden State 109:95, Dallas - San Antonio 99:94 po prodl., Indiana - New York 103:110, Memphis - LA Clippers 106:91, Milwaukee - New Jersey 99:85, Minnesota - Houston 84:97, Orlando - Oklahoma City 108:94, Philadelphia - Charlotte 86:84, Portland - Detroit 87:81, Utah - Toronto 104:91, Washington - Cleveland 108:91.

Reklama