Hlavní obsah

Basketbalisté Minnesoty prohráli v NBA třináctý zápas za sebou

NEW YORK

Už třináctou porážku za sebou utrpěli v NBA basketbalisté Minnesoty, kteří v pondělí podlehli na palubovce Los Angeles Clippers 87:91. Pod vedením nového kouče Kurta Rambise uspěli Timberwolves jen v zahajovacím utkání letošní sezóny proti New Jersey, které na první výhru stále čeká, a prožívají nejhorší start do soutěže za posledních 21 let.

Foto: Jeff Lewis, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Clippers' Sebastian Telfair střílí koš Minnesotě Timberwolves'.

Článek

Minutu před koncem zápasu s Clippers snížil Ryan Gomes tříbodovým košem na 87:89 a vykřesal hostům naději. Necelých devět sekund před závěrečnou sirénou ji však definitivně pohřbil Baron Davis, který v předchozím průběhu zápasu ostřeloval koš Minnesoty marně.

Davis přesně zamířil až na desátý pokus a na poslední chvíli zabránil tomu, aby přišel po 468 zápasech o dlouhou sérii utkání, v nichž bodoval. Nejlepším střelcem zápasu byl jeho spoluhráč Al Thornton, který k 31 bodům přidal i deset doskoků.

Jednička předloňského draftu Greg Oden z Portlandu si 24 body vyrovnal osobní střelecký rekord, jímž přispěl k vítězství nad Chicagem 122:98. Navíc se prosazoval pod košem, kde se domácím dařilo ubránit nejlépe doskakujícího hráče ligy Joakima Noaha.

Milwaukee po třech vítězstvích za sebou narazilo v San Antoniu, kde prohrálo 98:112. Domácí těžili ze zlepšeného výkonu Tima Duncana, který nastřílel 24 bodů, což byl jeho druhý nejlepší střelecký výkon v sezoně.

NBA:
LA Clippers - Minnesota 91:87, Memphis - Sacramento 116:105, Portland - Chicago 122:98, San Antonio - Milwaukee 112:98

Reklama

Související témata: