Hlavní obsah

Cleveland v NBA zapomněl na nečekanou prohru a porazil Dallas

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu se v NBA oklepali z nečekané porážky v Charlotte a proti Dallasu se vrátili na vítěznou vlnu. Cavaliers v sobotu vyhráli 111:95 i díky 25 bodům Mo Williamse a LeBrona Jamese.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Hvězda Clevelandu LeBron James trefuje loktem basketbalistu Chicaga Kirka Hinricha.

Článek

Williams byl v sobotu bezchybný v tříbodových pokusech, kterých trefil všech sedm. Den předtím přitom neuspěl při šesti hodech zpoza oblouku. "Myslím, že v posledních zápasech jsem trefil tak dvě trojky z patnácti. Dnes jsem ale proměnil pár prvních a bylo to dobré. Nikdy jsem se necítil špatně při střelbě za tři body a dnes byl jeden z těch večerů," uvedl Williams. Dallas navzdory 27 bodům Dirka Nowitzkého a 25 Jasona Terryho nedosáhl na šestou venkovní výhru za sebou.

Vítěznou sérii protáhli na pět zápasů šampioni Los Angeles Lakers, kteří rozstříleli 130:97 Golden State na jeho palubovce. Jejich nejlepším střelcem nebyl jako obvykle Kobe Bryant, ale Pau Gasol, jenž zaznamenal 22 bodů a 12 doskoků.

"Pau je prostě Pau. Je jeden z nejlepších na světě, hodně nám chyběl," velebil svého španělského spoluhráče Bryant, když s nohama v kbelíku s ledem a dalšími dvěma pytli chladícími kolena hodnotil v kabině zápas. Gasol vynechal kvůli zranění prvních 11 zápasů sezóny.

Washingtonu se opět nepodařilo vyhrát tři zápasy za sebou, což je série, na niž čekají od dubna 2008. Wizards podlehli doma 76:92 hostům z Charlotte, kteří vůbec poprvé v sezoně zvítězili na palubovce soupeře.

NBA:
Cleveland - Dallas 111:95, Golden State - LA Lakers 97:130, Milwaukee - Orlando 98:100, Utah - Portland 108:92, Washington - Charlotte 76:92.

Reklama