Hlavní obsah

Bouřlivák Rasheed Wallace dostal od NBA pokutu 30 000 dolarů

NEW YORK

Basketbalový bouřlivák Rasheed Wallace zaplatí další pokutu za nevhodné komentáře. Vedení NBA vyměřilo zkušenému pivotovi Bostonu trest 30 000 dolarů (přes půl miliónu korun) za veřejnou kritiku po pátečním vítězném utkání s Torontem.

Foto: Tim Shaffer, Reuters

Rasheed Wallace z Bostonu se raduje z koše.

Článek

Pětatřicetiletý Wallace je historickým rekordmanem NBA v počtu nesportovních provinění, za něž rozhodčí udělují takzvanou technickou chybu. Finanční trest pro něj není novinkou, loni v květnu například dostal ještě jako hráč Detroitu pokutu 25 000 dolarů za vulgární kritiku rozhodčích.

V pátek mu rozhodčí odpískali faul proti Hedovi Turkogluovi a následné protesty vynesly Wallaceovi technickou chybu s pořadovým číslem 296 v kariéře.

Po zápase se proti tomu ohradil, Turkoglua označil za simulanta slovy "dělal, jako bych ho zastřelil" a na adresu NBA uvedl, že takové verdikty rozhodčích poškozují její produkt. Také naznačil, že sudí neměří všem hráčům v lize stejným metrem a mají své oblíbence, které chrání.

"Proti tomu (pokutě) se rozhodně odvolám. Co jsem řekl špatného?" uvedl Wallace po nedělním utkání s Miami. V něm si shodou okolností vysloužil další technickou chybu - tentokrát protestoval proti tomu, že sudí faul nezapískal - a se sedmi vede statistiku této sezony.

Reklama