Hlavní obsah

Basketbalisté Philadelphie posedmé prohráli a jednají s Iversonem

Basketbalisté Philadelphie nedokázali přerušit černou sérii ani v Dallasu a prohráli sedmé utkání NBA za sebou. Vítězství Mavericks zařídil necelé dvě sekundy před koncem Jason Terry. Ještě před zápasem se vedení Sixers sešlo se svou bývalou hvězdou Allenem Iversonem a jednalo o případném návratu čtyřnásobného krále střelců.

Foto: Tim Schaffer, Reuters

Basketbalista Allen Iverson v dresu Philadelphie

Článek

Ten se rozešel nedávno s Memphisem a je volným hráčem. V 34 letech Iverson dokonce uvažoval o konci kariéry, pokud se nenajde žádný zájemce o jeho služby. Philadelphii se navíc zranil minulý týden Lou Williams a nutně potřebuje elitního střelce.

V Dallasu však nebyli Sixers od úspěchu daleko. V utkání sice prohrávali až o 17 bodů, ale zásluhou trojky Andreho Iguodaly šest sekund před koncem bylo vyrovnáno. Střelou z výskoku nakonec odmítl prodloužení Terry. V dresu domácích se zaskvěl s 28 body také Dirk Nowitzki, dalších 22 přidal Jason Kidd.

Po šestizápasové přestávce se do sestavy Milwaukee vrátil Andrew Bogut a 22 body a 15 doskoky pomohl svému celku k výhře 99:97 nad Chicagem. Bývalá jednička draftu měla chybět se zraněným lýtkem celý měsíc, ale Milwaukee jeho služby nutně potřebovalo, neboť předchozí čtyři duely prohrálo.

Nejvyššího vítězství v sezoně dosáhli Jazzmani z Utahu, kteří nedali po výsledku 120:93 šanci Memphisu. Proti tomuto soupeři vyhráli podesáté za sebou díky vysoké úspěšnosti střelby z pole.

Ještě o šest bodů více než Utah nastříleli basketbalisté Golden State, kteří porazili Indianu 126:107. Osobní maximum si 45 body vylepšil Monta Ellis, jenž měl největší zásluhu na tom, že se domácím podařilo smazat patnáctibodovou ztrátu z prvního poločasu.

NBA:
Dallas - Philadelphia 104:102, Golden State - Indiana 126:107, Milwaukee - Chicago 99:97, Utah - Memphis 120:93.

Reklama