Hlavní obsah

Iverson v NBA nekončí, vrací se do Philadelphie

PHILADELPHIE

Americký basketbalista Allen Iverson ve středu podepsal smlouvu s Philadelphií 76ers, kde prožil nejlepší léta své kariéry v NBA. Klub po Čtyřnásobném nejlepším střelci zámořské soutěže sáhl i proto, že se mu zranil rozehrávač Lou Williams, jehož vynucená zdravotní pauza je odhadována až na osm týdnů.

Foto: Tim Schaffer, Reuters

Basketbalista Allen Iverson v dresu Philadelphie

Článek

K prvnímu zápasu ve staronovém působišti by měl čtyřiatřicetiletý Iverson nastoupit v pondělí proti Denveru, kam v roce 2006 právě z Philadelphie odešel. "Allen byl nejlepším rozehrávačem mezi dostupnými volnými hráči, kteří by nám mohli pomoci," uvedl v prohlášení prezident klubu Ed Stefanski.

Ještě v minulém týdnu se zdálo, že Iverson se už v NBA neobjeví. Po nepovedeném působení v Memphisu, kde odehrál jen tři zápasy a následně rozvázal smlouvu, naznačil desetinásobný účastník utkání All Star konec kariéry v prestižní soutěži. Plánoval se více věnovat ženě a dětem.

V roce 2001 Iverson dotáhl 76ers po 18 letech až do finále NBA a byl také vyhlášen nejlepším hráčem celé ligy. Jako šestnáctý hráč v historii NBA dokázal pokořit hranici 24 000 bodů.

Reklama