Hlavní obsah

Basketbalista Artest přiznal, že popíjel během zápasů koňak

LOS ANGELES

Kontroverzní basketbalista Ron Artest přiznal, že ve svém prvním působišti v zámořské NBA v Chicagu pil během soutěžních utkání koňak, který měl schovaný ve skříňce v šatně. Třicetiletý bouřlivák, jenž v současnosti obléká dres Los Angeles Lakers, prý požíval alkohol během poločasových přestávek.

Článek

"Pil jsem o poločase Hennessy," upřesnil Artest i značku koňaku v rozhovoru pro časopis Sporting News. "Schovával jsem to ve skříňce. Stačilo jen zajít do obchodu s alkoholem poblíž haly a bylo to," dodal Artest. Zároveň sám sebe označil při ohlédnutí za svým vstupem do NBA za magora.

V dresu Bulls působil Artest v letech 1999 až 2002, tedy krátce poté, co skončila vláda dynastie Bulls v čele se slavným Michaelem Jordanem nad NBA.

Býci v letech 1991 až 1998 dobyli šest prvenství v soutěži, ale poté následovalo obtížné pětileté období, v němž patřili k úplně nejhorším týmům soutěže. Jak uvedl Artest, časté porážky byly jednou z hlavních příčin jeho náklonnosti k alkoholu.

Po odchodu z Bulls hrál za Indianu, Sacramento a Houston, nyní zakotvil ve slavných Lakers. Odmítá však, že by měl hrát pouze podpůrnou roli hlavní hvězdy týmu Kobeho Bryanta.

"Máme tu útok: Kobe dává průměrně 30 bodů a je fantastickým ofenzivním hráčem. Ale pak je tu také obrana. A já jsem jedním z nejlepších obránců, kteří kdy hráli basketbal, takže pro obranu jsem první volbou," prohlásil sebevědomě Artest.

Jeho slova podporuje fakt, že byl čtyřikrát zvolen do nejlepší obranné pětky celé soutěže a v roce 2004 byl dokonce vyhlášen nejlepším obráncem roku.

Stinnou stránkou Artestovy kariéry jsou četné průšvihy na palubovce i mimo ni. V článku kromě jiného také přiznává, že se chtěl poprat s Benem Wallacem. Právě s Wallacem ještě při působení v Indianě vyvolal během utkání v Detroitu nechvalně proslulou bitku s fanoušky Pistons, po níž Artest dostal stop na zbytek sezóny (73 utkání a play off), což byl také nejdelší trest v historii.

"On řekl, že se se mnou chtěl poprat? Možná bude potřeba zkontrolovat, jestli pořád ještě nepije," řekl Wallace před středečním duelem Detroitu v Chicagu. "On pořád něco plácá. Všichni víme, o kom je řeč. To je prostě Ron Artest. Jen mluví," dodal Wallace, který nyní hájí barvy Pistons.

Jeho názor však nesdílí Brad Miller, jenž sice v současnosti hraje za Chicago, ale Artesta dobře zná ze společného působení v Indianě. "Kdo ví, co je u Rona pravda. Nikdy nevíte, co v daném okamžiku udělá," řekl Miller.

Reklama