Hlavní obsah

New Jersey v NBA poprvé vyhrálo, Bryant opět kouzlil

NEW YORK

Po nejhorším vstupu do sezóny v historii NBA se basketbalisté New Jersey dočkali v devatenáctém zápase prvního vítězství. Nets porazili v pátečním utkání Charlotte 97:91 a vysloužili si od dvanácti tisíc diváků ovace vestoje.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Basketbalista LA Lakers Kobe Bryant (uprostřed) se raduje z výhry

Článek

Úspěšnou premiéru na lavičce New Jersey si odbyl generální manažer Kiki Vandeweghe, který se mužstva ujal po odvolání trenéra Lawrence Franka do konce sezony. "Mám radost za hráče. Bylo to velké utrpení. Nebudu to lakovat narůžovo. Každý si to doteď 'užil'," uvedl.

Vandeweghe se rozhodl vrátit do základní sestavy Courtneyho Lee, který se mu odvděčil nejlepším střeleckým výkonem v kariéře - 27 body. Ještě o čtyři body více dal pivot Brook Lopez, jenž navíc doskočil 14 míčů.

Necelé dvě a půl minuty před koncem byl stav vyrovnaný 86:86, ale pak udělali Nets rozhodující krok k vítězství sérií devíti bodů.

Další důkaz o své výjimečnosti podal Kobe Bryant, který trojkou z krkolomné pozice v běhu se závěrečnou sirénou rozhodl o vítězství Los Angeles Lakers nad Miami 108:107. Hosté měli na dosah cennou výhru nad obhájci titulu, ale Dwyane Wade se snažil Bryanta ubránit při poslední akci zápasu marně.

"Basketbaloví bohové stáli při něm. Skvělý hráč dal neuvěřitelný koš," ocenil soupeře Wade. "Dostal jsem přihrávku mnohem dál (od koše), než bych chtěl, ale povedlo se mi to se štěstím trefit," uvedl Bryant.

Domácí rozehrávač vyhrál i střelecký souboj největších hvězd obou týmů. Bryant dal 33 bodů, zatímco Wade nastřílel 26.

Lakers zvítězili poosmé za sebou a pojistili si pozici nejlepšího týmu v soutěži. Naopak Miami se nedaří, prohrálo osmý zápas z posledních dvanácti. Lakers dovedli utkání k vítězství, i když jim v závěru chyběl vyloučený Lamar Odom, jenž dostal po strkanici s Jermainem O'Nealem druhou technickou chybu.

K šarvátce se schylovalo také v Clevelandu, kde domácí hvězda LeBron James bavila během zápasu u lavičky diváky náznaky hiphopového tance, což popudilo hostujícího Joakima Noaha. Začal na Jamese něco křičet, tahoun Cavaliers k němu vykročil a dostal technickou chybu. "Respektuji LeBrona, ale byla to frustrující situace. Když takhle prohráváte...," uvedl Noah po porážce Bulls 87:101. "Myslím, že byl zklamaný hlavně ze svého výkonu, protože jim moc nepomohl," řekl James s tím, že nechtěl soupeře zesměšňovat. "Nic proti nikomu z nich nemám, jen jsem se bavil," tvrdil.

NBA:
Atlanta - New York 107:114, Cleveland - Chicago 101:87, Detroit - Milwaukee 105:96, LA Lakers - Miami 108:107, Memphis - Dallas 98:82, New Jersey - Charlotte 97:91, New Orleans - Minnesota 98:89, Oklahoma City - Boston 87:105, Utah - Indiana 96:87, Washington - Toronto 107:109.

Reklama

Související témata: