Hlavní obsah

Iverson po návratu do Philadelphie k výhře nepomohl

PHILADELPHIA

Hvězdný basketbalista Allen Iverson prožil v pondělí nepříliš vydařený návrat do týmu Philadelphia 76ers, kde strávil deset úvodních sezon své kariéry v NBA. Čtyřiatřicetiletý kanonýr se dočkal od svých fanoušků vřelého přivítání, jeho tým ale podlehl Denveru 83:93, přičemž Iverson nastřílel 11 bodů.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Basketbalista Philadelphie Allen Iverson protestuje proti odpískání faulu během utkání s Denverem.

Článek

"Mám špatný pocit z toho, že ještě nejsem v potřebném rytmu a formě. Na druhou stranu se cítím opět jako doma. Ale fanoušci mi to hodně ztížili (přivítáním), protože jsem byl kvůli nim ještě víc nervózní," uvedl Iverson po zápase, v němž proměnil čtyři z jedenácti střel z pole a přidal šest asistencí.

Iverson se v prvním utkání za Philadelphii po třech letech představil shodou okolností v souboji s mužstvem, do něhož byl na konci roku 2006 vyměněn. Poté působil ještě v minulé sezoně v Detroitu a letos na podzim v Memphisu, kde však nechtěl plnit jen roli náhradníka a po třech odehraných zápasech se s Grizzlies rozloučil.

Po odchodu z Memphisu nakonec Iverson zakotvil znovu ve Philadelpii, kterou dovedl v roce 2001 do finále NBA. Ani on však v pondělí neukončil krizi Sixers, kteří prohráli desátý zápas za sebou.

Denver naopak vyhrál počtvrté v řadě i díky 31 bodům Chaunceyho Billupse, jenž zamířil do týmu Nuggets v rámci loňské výměny Iversona do Detroitu. Nejlepší střelec soutěže Carmelo Anthony tentokrát nastřílel na své poměry "jen" 14 bodů, čímž skončila jeho série, během níž si připsal v každém z úvodních dvaceti zápasů sezony minimálně 20 bodů. Posledním hráčem, jenž zaznamenal v prvních 21 zápasech ročníku vždy alespoň dvacet bodů, byl v sezoně 2005/06 Iverson.

NBA:
New York - Portland 93:84, Oklahoma City - Golden State 104:88, Philadelphia - Denver 83:93, Utah - San Antonio 104:101.

Reklama