Hlavní obsah

VIDEO: Syn legendárního Noaha se zase neovládl. Za extempore zaplatí 15 tisíc dolarů

Syn francouzské tenisové legendy Yannicka Noaha, který v zámořské NBA obléká dres basketbalistů Chicaga Bulls, se v posledních zápasech pořádně rozparádil a bude platit. Vedení soutěže totiž Joakimu Noahovi napařilo pokutu patnáct tisíc dolarů za to, že v domácím utkání s Torontem hodil míč do hlediště a ještě udeřil fotoreportéra.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Basketbalista Chicaga Joakim Noah

Článek

Po otci má pivot Chicaga Bulls Joakim Noah sportovní talent od boha, nezkrotný temperament však po něm zdědil také. A jen těžko ho dokáže krotit, což mu má trenér Vinny del Negro za zlé.

„Musí se naučit kontrolovat emoce a ovládat se. Potřebujeme ho na hřišti a nikoli distancovaného v šatně,“ vyrukoval kouč Bulls na Noaha, který se ve své třetí sezóně v NBA výrazně prosazuje a je nejlépe doskakujícím hráčem Chicaga.

Už v pátečním střetnutí Chicaga s Clevelandem, které Bulls prohráli 87:101, se Noah neudržel. Když totiž začal hvězdný LeBron James předvádět na palubovce své oslavné hiphopové tance, pustil se do něho a začal ho z lavičky častovat ne právě vybíravými výrazy.

Fotograf dostal ránu

„To jsem ho ještě omluvil, protože taneční kreace Jamese jsme všichni vnímali jako znevážení našeho výkonu a hry. Všichni jsme to tak vnímali,“ zastával se mladého Noaha trenér Del Negro.

Po extempore v dalším střetnutí s Torontem však pro něho už omluvu neměl. Když totiž musel Noah po druhé technické chybě odejít předčasně ve třetí čtvrtině zápasu do šatny, neudržel nervy zase na uzdě. Hodil míč do hlediště a při odchodu ještě udeřil fotoreportéra.

Od vedení NBA si za toto extempore vysloužil pokutu 15 tisíc dolarů, od trenéra Del Negra pohrůžku, že ani on příště už jen u kritiky nezůstane.

Reklama

Související témata: