Hlavní obsah

Oba české týmy pojedou ve volejbalových Ligách mistrů do Ruska

Lucemburk/Praha

Volejbalisté Karlovarska budou mít v Lize mistrů za soupeře Novosibirsk, Friedrichshafen a vítěze předkola. Hráčky Olomouce se v základní skupině utkají s Kazaní, polským Chemikem Police a loňskými vítězkami soutěže z italské Novary. Rozhodlo o tom dnešní losování v Lucemburku.

Foto: Sport.cz

Volejbalisté Karlovarska (archivní foto)

Článek

Česká extraliga se letos kvůli koronaviru nedohrála, tituly nebyly uděleny. Kvůli pandemii skončily předčasně i evropské poháry.

Karlovarsko bude Ligu mistrů hrát jakožto vedoucí tým průběžné tabulky, ženské extralize v době přerušení sezony dominovaly brněnské Šelmy. Ty se však do Ligy mistryň nepřihlásily a právo startu přešlo na Olomouc.

Oba české celky byly zařazeny do třetího ze čtyř výkonnostních košů a při losu zařazeny do základní skupiny E. Karlovarští protivníci Novosibirsk i Friedrichshafen už v minulosti Ligu mistrů vyhráli, v ženské kategorii získalo vedle Novary titul i kazaňské Dynamo.

Karlovarsko hrálo Ligu mistrů poprvé před dvěma lety a v šesti zápasech ve skupině nedokázalo proti věhlasným soupeřům z Itálie a Polska získat ani set. Hanačky vloni neuspěly v posledním kvalifikačním předkole.

Zápasy ve skupinách jsou naplánované od listopadu do února. Následovat bude čtvrtfinále, o obě trofeje by se mělo bojovat 1. května.

Reklama

Související témata: