Hlavní obsah

Hanačky v Lize mistryň poprvé vyhrály

PROSTĚJOV

Odbíjenkářky Prostějova se dočkaly první výhry v základní skupině Lize mistryň, když ve svém druhém vystoupení po obrovské bitvě doma za podpory 1800 diváků zdolaly polské družstvo Bielsko - Biala 3:2 (-18, 18, -21, 25, 10).

Článek

V prvním setu byli po vyrovnaném začátku lepší Polky, když domácí si nevěděli rady především s jejich útokem, v němž dominovala Studzienná. Pak však nevýraznou Ssuschkeovou nahradila Tomašeková a právě při jejím servisu Hanačky ihned utekly na šest bodů a protože se výrazně zlepšily i na bloku, náskok postupně zvyšovaly a druhý set bez potíží dotáhly do vítězného konce. Jenže v následujícím dějství, kdy překvapivě zůstala na lavičce smečařka Nnamani, opět dominovali hosté. Ve čtvrtém setu se ale Američanka na palubovku vrátila a zejména ona s krajankou Glassovou a Spalovou se postaraly, že domácí hráčky, byť odvracely jeden mečbol, koncovku setu zvládly a udržely si tak naději na výhru.

Pevnější nervy pak měly i v závěrečném tie-breaku. „V úvodu jsme měli potíže v obraně, ale s příchodem Tomašekové se to zlepšilo. Klíčový byl čtvrtý set, který jsme uhráli se štěstím.Tam se to zlomilo. V útoku nás držely především Spalová s Glassovou a lepší jsme byli i na bloku. Nnamani odpočívala proto, že se ji ve druhém setu nedařilo, jak bychom si přáli. Po návratu to však už zase bylo lepší, byť ne úplně optimální,“ tvrdil prostějovský trenér Miroslav Čada.

Z pohledu postupu ze skupiny zápas ale za klíčový nepovažuje. „Vítězstvím Istambulu v Moskvě 3:0 se potvrdilo, že turecký celek je nejlepší. Z ostatních družstev ale může vyhrát každý s každý. Myslím, že o postupu mohou rozhodovat i sety. My za týden hostíme Dynamo Moskva a pokud by zápas skončil jako dnes, bral bych to všema deseti,“ konstatoval Čada.

Modřanská Prostějov - Aluprof Bielsko-Biala 3:2 (-18, 18, -21, 25, 10).
Rozhodčí: Nederhoed (Niz.) a Pond (And.). Čas: 114 minut. Diváci: 1000.
Prostějov: Nováková, Nnamaniová, Valenteová, Glassová, Spalová, Ssuschkeová, libero Tomanová - Soaresová, Töröková, Tomašeková, Kučerová.
Bielsko-Biala: Baraňská, Dziekiewiczová, Horká, Ciaszkiewiczová, Studzienná, Skorupová, libero Wojtowiczová - Okuniewská, Swieniewiczová, Sawická, Kaczmarová.

Reklama

Související témata: