Hlavní obsah

Basketbalistce Burgrové rok pauzy neuškodil

PRAHA

Nadlouho zmizela z očí českých fanoušků basketbalistka Ilona Burgrová. Velký talent, který hrál za Hradec Králové a Trutnov, se minulý týden představil na pražském USK v dresu francouzského Bourges.

Článek

„Oficiální zápas jsem v Česku hrála po pěti letech,“ přiznávala. Přesně tak dlouho studovala na univerzitě v Jižní Karolíně, než přijala nabídku z Francie. „Oslovil mě s ní agent a nešla odmítnout,“ líčila 196 cm měřící dlouhánka. Příští rok si ale v Česku zahraje nesrovnatelně častěji, dostala se do nominace trenéra Lubora Blažka pro domácí mistrovství světa. „A tady potvrdila, že to nebyl nějaký můj rozmar. Ukázala, jak umí hrát zády ke koši, moc se na spolupráci těším,“ říkal Blažek, jenž koučuje zároveň i USK.

Pro Burgrovou bylo zařazení do první nominační várky příjemným překvapením. „Přece jen jsem se na českém poli dlouho nepohybovala, ale asi na mě angažmá v Bourges vrhlo takové světlo, že se mnou nemohl nemluvit,“ přemítala.

Poslední z pěti amerických let přitom neodehrála ani jeden zápas! Podle univerzitních pravidel se totiž v soutěži smí nastupovat pouze čtyři roky. „Ale já tu školu chtěla dodělat, i když nejlepší to samozřejmě nebylo,“ uznává Burgrová.

Roční zápasová pauza však na ní žádnou negativní stopu nezanechala. „Naštěstí v Americe v každé tělocvičně pořád běhají kluci i holky, tak se vždycky našel někdo, s kým jsem si zahrála,“ kvitovala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články