Hlavní obsah

O Český pohár si zahrají házenkáři Dukly a Karviné

PRAHA

Házenkáři Zubří neobhájí Český pohár. V semifinále podlehli v repríze jarního souboje o extraligový titul Karviné 29:34, přestože v poločase vedli 18:16. Čeští šampioni se v nedělním finále utkají s Duklou Praha, která usiluje o zisk pohárové trofeje po deseti letech. Vedoucí tým extraligy v sobotu zdolal ve své domácí hale na Podvinném mlýně Lovosice 30:25.

Článek

Dukla zvítězila nad Lovosicemi v pátém vzájemném utkání za sebou. O pět gólů vedla už v poločase i díky výkonu brankáře Petržely, který skvěle likvidoval lovosické šance. Po přestávce se rozchytal i jeho protějšek Šálek, ale jeho spoluhráče i nadále trápily technické chyby a neúspěšná střelba.

"Chtěli jsme od začátku ukázat, že my jsme tím týmem, který chce postoupit do finále. Povedlo se nám hned v úvodu odskočit na výraznější brankový rozdíl, ve druhé půli jsme mohli zápas rozhodnout, ale pořád jsme udržovali soupeře v naději na možný dobrý výsledek," řekl trenér Dukly Pavel Pauza.

Druhé semifinále bylo vyrovnanější. Zubří nastoupilo s brankářem Baránkem a v úvodu se s Karvinou přetahovalo o vedení. Devět minut před koncem poločasu dokázal Baník získat náskok 13:10, ale soupeř v přesilovce vyrovnal a skóre otočil.

Po pauze se objevil v karvinské brance Lefan a měl hlavní podíl na obratu, když mimo jiné chytil tři sedmimetrové hody. "Lefan odchytal nejlepší zápas v sezoně a položil základ k naší výhře," ocenil kouč vítězů Jozef Hanták.

"V první půli jsme se dostali do tříbrankového vedení, ale nedisciplinovanost a polevení v obraně umožnily Zubří otočit. V poločase jsem hráčům zdůraznil, ze kterých pozic soupeř nejvíce hrozí, a ve druhé půli jsme se na to také zaměřili," uvedl Hanták s tím, že týmu pomohl návrat Ivanova a Šulce do sestavy.

Semifinále Českého poháru házenkářů v Praze
Dukla Praha - Lovosice 30:25 (17:12)
Nejvíce branek: Polášek 8, Kastner, Kotrč, Škvařil a Horák po 3 - Kratochvíl 8, Šuma 6/1, Havlát a Brabec po 4. Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 3/1 - 2/1. Vyloučení: 3:7. Diváci: 210.
Zubří - Karviná 29:34 (18:16)
Nejvíce branek: J. Hrstka 9/3, Š. Krupa 5, Stržínek 4 - Šulc 7/2, Mrózek 6/3, Heinz, Zdráhala a Hanták po 4. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 5/5 - 7/3. Vyloučení: 4:2. ČK: trenér Mika (Zubří). Diváci: 150.

Reklama

Související témata: