Hlavní obsah

Házenkáři Dukly získali po deseti letech Český pohár

PRAHA

Házenkáři Dukly Praha vyhráli po deseti letech Český pohár. Ve finále v neděli vedoucí tým extraligy porazil úřadujícího mistra Karvinou 26:20 a vybojovali pohárovou trofej popáté od rozdělní federace.

Článek

Závěrečný turnaj se hrál v hale na Podvinném mlýně, která hostí zápasy Dukly v nejvyšší soutěži a Pražané domácího prostředí dokonale využili. Po sobotním vítězství 30:25 nad Lovosicemi si poradili i s Karvinou.

V poločase vedli svěřenci Pavla Pauzy 16:12. Baník sice po přestávce snížil na rozdíl dvou branek, ale další minuty patřily Dukle. Závěr utkání se změnil v exhibici domácího mužstva, a když si v předposlední minutě vzal kouč Pauza oddechový čas, tým jej využil k oslavám.

"Většinu zápasu jsme byli lepší. Jsem na zemi, ale dnešní výkon byl velmi dobrý. Je to završení výborného podzimu," řekl České televizi trenér Dukly, která živí naděje, že na jaře získá poprvé od roku 1995 domácí titul. "Vypadá to, že nastupuje generace, která se snad podívá na ty nejvyšší příčky," uvedl Pauza.

"Ke stoprocentní koncentraci se přidal i výborný výkon brankáře Petržaly a nechyběla ani nezdolná vůle po vítězství, která nás v zápasech zdobí. Konečně jsme zlomili prokletí soupeřova brankáře. Naši brankáři podávají stabilně proti Karviné dobré výkony, ale dnes proti tomu chyběly zákroky Tomáše Mrkvy," řekl Pauza.

Karvinský trenér Jozef Hanták se zlobil na své svěřence za to, že nedodržovali taktické pokyny. "Hlavně co se týče zakončování gólových akcí. Nelze, aby to prováděli úplně opačným způsobem, než se dohodneme. Petržala je vynikající brankář, ale není možné zahodit tolik vyložených šancí," prohlásil Hanták. Hned po zápase myslel na odvetu. "Doufám, že se s Duklou utkáme ve finále play off extraligy," řekl kouč Baníku, který v semifinále vyřadil vítěze loňského poháru Zubří, jež vyhrálo květnový turnaj v Kopřivnici. Poté se termín Final Four přesunul na podzim.

Finále Českého poháru házenkářů v Praze:
Dukla Praha - Karviná 26:20 (16:12)
Nejvíce branek: Polášek 7, Rams 3/1, Horák a Landa po 3 - Šulc 5/1, Sliwka 4/1, Požárek a Hanták po 3. Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/4. Vyloučení: 4:4. Diváci: 140.

Reklama

Související témata: