Hlavní obsah

Nymburk přesně po roce v NBL prohrál

PROSTĚJOV

Basketbalisté mistrovského Nymburka přišli v domácí soutěži o neporazitelnost. Ve středečním utkání 20. kola prohráli dosavadní suveréni sezony v Prostějově nečekaně a vysoko 58:87. Svěřenci Muliho Kacurina našli přemožitele přesně po roce; loni rovněž 30. prosince prohráli v Děčíně 78:86. K překvapení došlo i na opačné straně tabulky, kde naopak první vítězství v sezoně vybojoval Vyšehrad. Nováček soutěže porazil Ostravu 75:70.

Článek

Obhájce prvenství v Prostějově naprosto propadl ve druhém poločase. Ten první ještě vyhrál 38:37, ale po změně stran hru nečekaně ovládlo domácí družstvo. Přes jejich kvalitní obranu si Nymburk nedokázal vypracovat šance na zakončení a ukvapenou koncovkou dával soupeři šanci ke zvyšování náskoku. Nymburk dal ve třetí čtvrtině jen šest bodů i tu poslední prohrál výrazným rozdílem 14:26 a na Hané utrpěl debakl.

"Stalo se přesně to, co vloni. Po přestávce hráči nebyli schopni ani běhat, ani trefit koš," postěžoval si v České televizi nymburský trenér Muli Kacurin. To domácí Peter Bálint byl nadšený, jeho tým porazil Nymburk po bezmála třech letech a poprvé po 15 porážkách v předchozích vzájemných ligových zápasech. "Odehráli jsme skvělý zápas ve skvělé atmosféře. Rozhodlo se v úvodu druhého poločasu. Dobrou obranou jsme nepouštěli soupeře ke střelbě, sami jsme dali dvě těžké střely v posledních sekundách," uvedl Bálint.

Prostějov překvapivou výhrou udržel krok s Novým Jičínem, který je po neméně přesvědčivé výhře nad USK Praha 82:47 druhý jen díky lepšímu skóre. Roli favorita potvrdily i čtvrtý Děčín výhrou 89:80 v Poděbradech a páté Pardubice proti Brnu (82:75). Opava si upevnila šesté místo výhrou 89:77 nad Kolínem, ačkoliv v první čtvrtině byla pozadu až o 11 bodů.

Premiérového vítězství po návratu do nejvyšší soutěže se dočkali basketbalisté Vyšehradu. V první čtvrtině je nesrazilo do kolen ani osmibodové manko, během druhé části výsledek otočili dvanáctibodovou šňůrou a sami vedli až o jedenáct (36:25). Nová huť se několikrát přiblížila na dosah, po změně stran dokonce vyrovnala, ale překlopit výsledek na svoji stranu už nedokázala.

Liga basketbalistů - 20. kolo:
Prostějov - Nymburk 87:58 (37:38), Nový Jičín - USK Praha 82:47 (45:23), Opava - Kolín 89:77 (40:35), Pardubice - Brno 82:75 (46:32), Poděbrady - Děčín 80:89 (36:49), Vyšehrad - Ostrava 75:70 (40:37).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články