Hlavní obsah

Texaské derby v NBA vyhráli basketbalisté Houstonu

Texaské derby v NBA vyhráli na Silvestra basketbalisté Houstonu, kteří zdolali Dallas 97:94. Porážku vedoucího celku Jihozápadní divize mohl ještě odvrátit Jason Kidd, v poslední sekundě však neproměnil tříbodovou střelu.

Článek

Nejlepším střelcem vítězů byl s 30 body Aaron Brooks, autor šesti trojek. Mavericks se nevzdali ani při třináctibodové ztrátě v průběhu třetí čtvrtiny, dokázali vyrovnat, avšak domácí hráči v závěru přece jen strhli výhru na svou stranu.

"To bylo velké vítězství, za to nezměrné úsilí jsme si ho dneska zasloužili," prohlásil trenér Houstonu Rick Adelman. Rockets se zaměřili především na obranu Dirka Nowitzkého a dařilo se jim: německý střelec tentokrát zaznamenal jen 11 bodů.

Rozdílem jediného bodu ve prospěch domácí Oklahomy skončil její zápas s Utahem, čtyři a půl sekundy před koncem o tom rozhodl Nick Collison z trestných hodů. Oklahoma vyhrála popáté za sebou, žádné jiné mužstvo ze Západní konference se aktuálně nemůže pochlubit tak úspěšnou sérií.

Naopak v San Antoniu zvítězili domácí Spurs nad Miami propastným rozdílem 108:78. Hosté si nedokázali poradit zejména s Timem Duncanem, který k 23 bodů přidal deset doskoků.

NBA:
Detroit - Chicago 87:98, Houston - Dallas 97:94, LA Clippers - Philadelphia 104:88, Oklahoma City - Utah 87:86, San Antonio - Miami 108:78.

Reklama