Hlavní obsah

Lakers zajistila v NBA výhru Bryantova trojka v poslední sekundě

NEW YORK

Tříbodovým košem v poslední sekundě rozhodl Kobe Bryant novoroční zápas NBA mezi basketbalisty Los Angeles Lakers a Sacramenta. Obhájci titulu Lakers, kteří jsou zároveň nejlepším celkem této ligové sezony, doma zvítězili 109:108, Bryant k tomu přispěl celkem 39 body.

Článek

Favorizovaný losangeleský tým přitom v průběhu utkání prohrával až dvacetibodovým rozdílem. Za první poločas dostali domácí hráči 64 bodů, zatímco sami stříleli hodně bídně a diváci jim dávali hlasitě najevo svou nelibost.

Potom ale Lakers, jimž opět chyběl zraněný Ron Artest, začali ztrátu bod po bodu stahovat a v závěrečné čtvrtině vyrovnali. Při poslední akci se pak Bryant dokázal přímo před lavičkou Sacramenta uvolnit, dostal přihrávku od Paua Gasola a od autové čáry přesně vystřelil. Podle zápisu to stihl jedinou desetinu vteřiny před vypršením času.

Sacramento přitom mělo rozhodnutí ve svých rukou. Necelých pět sekund před koncem se totiž Ime Udoka postavil za stavu 108:106 pro hosty k dvěma trestným hodům, ani jeden však neproměnil.

Robinson přispěl k výhře Knicks 41 body

Ještě lepší střelecký výkon než Bryant předvedl v pátečním programu Nate Robinson z New Yorku, který k výhře Knicks v Atlantě 112:108 po prodloužení přispěl 41 body. Robinson přitom měsíc nehrál, 14 předchozích zápasů strávil z rozhodnutí trenéra Mika D'Antoniho jen na lavičce. Od vedení soutěže dokonce dostal pokutu 25.000 dolarů (asi 460 000 korun) za to, že jeho agent před novináři hovořil o Robinsonově přání z klubu odejít.

Do utkání v Atlantě naskočil pouze 175 centimetrů vysoký Robinson jako náhradník, poprvé se dostal do hry až v desáté minutě, ale záhy se rozjel k famóznímu výkonu. V prodloužení nastřílel 11 z 13 newyorských bodů a atakoval dokonce své ligové maximum, za nímž zaostal jen o čtyři body.

"Když jsem viděl naše poslední zápasy, bylo mi jasné, že potřebujeme něco extra. A Nate je právě toho schopen. Teď jde jen o to, aby nám to vydrželo," prohlásil D'Antoni, jehož svěřenci dokázali ve čtvrté čtvrtině vymazat patnáctibodovou ztrátu. "Už je to všechno za námi. Chci tady zůstat, chci hrát a chci tomuhle týmu pomoci vítězit," řekl Robinson.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články