Hlavní obsah

Basketbalista Arenas se spoluhráčem na sebe prý vytáhli zbraně

Basketbalisty Washingtonu Gilberta Arenase a Javarise Crittentona vyšetřují úřady kvůli podezření, že si v kabině Wizards o Štědrém dnu vyhrožovali zbraněmi. O incidentu informoval list New York Post, zprávu tohoto bulvárního deníku však trojnásobný účastník Utkání hvězd Arenas popřel.

Článek

"Dneska jsem se probudil a zjistil jsem, že jsem nový John Wayne. Média jsou tak legrační," napsal Arenas na internetu. Později přidal, že nemůže komentovat celou záležitost tak, jak by chtěl, a odmlčel se.

Brzy osmadvacetiletého Arenase začalo vyšetřovat vedení NBA ve středu 25. prosince poté, co se v jeho skříňce ve Verizon Center našly nenabité zbraně. Basketbalista to tehdy vysvětlil tím, že nechtěl mít zbraně doma, když se mu narodila dcera.

Tento týden však vyšly najevo další skutečnosti. Podle nepotvrzených zpráv se Arenas dostal do hádky se spoluhráčem Crittentonem a oba na sebe vytáhli zbraně.

Úrady už zahájily vyšetřování

Představitelé ligy a klubu už potvrdili, že vyšetřování probíhá, a to ze strany úřadů, nikoli NBA. "My v současnosti žádné nezávislé šetření neprovádíme," uvedl mluvčí soutěže.

Město Washington má jedny z nejpřísnějších zákonů o zbraních z celých Spojených států amerických. Podle kolektivní smlouvy smějí hráči NBA vlastnit zbraně, nesmějí je však nosit na žádné akce související s ligou.

Arenas, jenž je v druhém roce šestiletého kontraktu s Wizards na 111 miliónů dolarů, už měl problém se zbraněmi v roce 2004. Tehdy byl suspendován na zahajovací zápas sezóny kvůli nesprávné registraci zbraně z doby, kdy ještě působil v Golden State Warriors.

Reklama

Související témata: