Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce se pohárového hattricku nedočkají

Házenkářky Olomouce potřetí za sebou Český pohár nevyhrají. Obhájce prvenství v úvodním semifinálovém duelu v pražském Edenu porazila domácí Slavia 29:23. Finálovým soupeřem pořadatelského klubu bude v neděli od 10:30 Veselí nad Moravou, které podle očekávání porazilo Písek 31:25.

Článek

V utkání dvou aktuálně nejlepších českých celků se od prvních minut vše vyvíjelo ve prospěch domácího týmu. Slávistky daly první čtyři góly, méně chybovaly a dařil se jim přechod do rychlých útoků. Olomouc se nemohla prosadit a citelně jí chyběla dlouhodobě zraněná spojka Alena Polášková.

Slavia si neustále držela bezpečné vedení, které v závěru první půle narostlo až na rozdíl sedmi branek na 17:10. Druhý poločas byl vyrovnanější, ale Pražanky si bez obtíží vítězství pohlídaly, navíc soupeř poměrně často trefoval jen konstrukci branky. Domácí pak vedly i o devět gólů a Slavii se povedla odveta za předchozí dvě prohry ve finále poháru i za domácí interligovou porážku v této sezoně.

Favorizovanému Veselí se ve druhém semifinále z počátku nedařilo překonat brankářku Arnicanovou, ale postupně se ujalo vedení díky gólům z rychlých protiútoků po chybách píseckých hráček. Jihočešky se nevzdaly a ve 41. minutě snížily manko na rozdíl dvou gólů (19:21), ale o šanci zápas ještě více zdramatizovat se připravily sérií nepřesností.

Reklama

Související témata: