Hlavní obsah

Házenkáři zahájili v Plzni závěrečnou přípravu na ME

PLZEŇ

Čeští házenkáři v neděli v Plzni zahájili závěrečnou část přípravy na evropský šampionát, který bude ve druhé polovině ledna hostit Rakousko. V závěru příštího týdne absolvují reprezentanti poslední herní prověrku, na turnaji v Dánsku jim budou od 8. do 10. ledna soupeři hráči Norska, Slovinska a domácí výběr.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha se objímá se spoluhráčem Stehlíkem

Článek

Do Plzně dorazili téměř všichni nominovaní hráči, až večer ale přijedou hráči z bundesligy, kteří ještě 30. prosince hráli nejvyšší německou soutěž. Kouče trápí zdravotní potíže křídelního hráče Jana Sobola. "Má problémy s kolenem. Měl velký hematom ve stehně a slezlo mu to dolů. Proto odletěl ke svému klubovému lékaři do Montpellieru, kde absolvuje v pondělí prohlídku, a teprve pak se rozhodne, zda jej budeme mít k dispozici. Proto jsem místo něj zatím povolal Tomáše Čípa," řekl ČTK kouč Martin Lipták.

Až do středy bude tým trénovat dvoufázově. Slovenský kouč českého výběru si do Plzně přivezl i svého kolegu z rakouského Bregenzu Gerharda Rösera. "Je to bývalý desetibojař a dopoledne povede vždy fyzickou část přípravy. Můj asistent Jiří Mika se bude starat o brankáře. Odpoledne přijde na řadu taktika a herní systémy, ale také video, čeká nás šest až sedm hodin práce denně," doplnil Lipták.

V nominaci chybí dlouhodobě zranění hráči Pavel Horák z německého Göppingenu a David Juříček, druhý český hráč z Montpellieru. "S Davidem jsme ale domluveni, že se ještě o mistrovství Evropy budeme bavit. Jsou tam nějaká procenta, že by za námi do Rakouska přijel," prozradil Lipták na adresu velmi zkušeného pivota.

Nominace na soustředění v Plzni a turnaj v Rakousku:
Brankáři: Martin Galia (Lemgo/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Miloš Slabý (Neuhausen/Něm.),
křídla: Karel Nocar (Chambéry/Fr.), Pavel Mičkal (Nordhorn/Něm.), Jan Filip (Schaffhausen/Švýc.), Tomáš Číp (Zubří),
spojky: Jiří Vítek (Bergischer/Něm.), Ondřej Zdráhala (Karviná), Daniel Kubeš (Lemgo/Něm.), Filip Jícha (Kiel/Něm.), Alois Mráz (Wetzlar/Něm.), Jan Stehlík (St. Raphael/Fr.), Tomáš Sklenák (Eisenach/Něm.),
pivoti: Václav Vraný (Coburg/Něm.), Kamil Piskač (Dukla Praha),
univerzál: Jiří Hynek (Ahlen/Něm.).

Reklama