Hlavní obsah

Basketbalisté Atlanty nastříleli v Miami jen 75 bodů

NEW YORK

Neúprosná obrana basketbalistů Miami dovolila soupeřům z Atlanty nastřílet v pondělním utkání NBA pouze 75 bodů, což byl nejhorší výkon Hawks v sezóně.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Basketbalista Miami Michael Beasley brání hráče Atlanty Joshe Smitha.

Článek

Tým Miami, který je v tabulce Jihovýchodní divize až za Atlantou, zvítězil 92:75. Domácí mužstvo střelecky táhl autor 28 bodů Dwyane Wade, za Atlantu zaznamenal 23 bodů náhradník Jamal Crawford.

Oba protivníci do utkání vstoupili s bilancí tří porážek za sebou a s hosty to vypadalo špatně od samého začátku. Úvodní čtvrtinu prohráli 14:30, a třebaže se potom jejich střelecká úspěšnost přece jen zlepšila, zakončili zápas s pouhými 75 body. Dosud měli v lize průměr téměř o 30 bodů vyšší.

"Jako bychom na to utkání nebyli vůbec připravení. Bylo naprosto nepřípustné, jak jsme hráli," prohlásil trenér Atlanty Mike Woodson.

Jedna vydařená čtvrtina rozhodla i zápas v Chicagu. Tam sice domácí v poločase vedli nad Oklahomou o pět bodů, jenže následný dvanáctiminutový úsek prohráli 14:32. Venku uspěli také hráči New Orleans, kteří zvítězili nad Utahem 91:87.

Výsledky NBA
Chicago - Oklahoma City 85:98, LA Clippers - Portland 105:95, Miami - Atlanta 92:75, Utah - New Orleans 87:91.

Reklama

Související témata: