Hlavní obsah

Jen jsem žertoval, říká basketbalista Arenas, který vytáhl pistole na spoluhráče

WASHINGTON

Basketbalista Washingtonu Gilbert Arenas přiznal, že při předvánoční hádce v kabině vytáhl na svého spoluhráče Javarise Crittentona zbraně. Hvězdný hráč týmu Wizards v prohlášení po policejním výslechu uvedl, že šlo z jeho strany o nepovedený žert.

Článek

Arenas se sešel s vyšetřovateli v pondělí, aby jim poskytl vyjádření k incidentu z 21. prosince, o němž minulý týden referovala bulvární média. Podle listu New York Post došlo k hádce mezi dvěma spoluhráči kvůli dluhům z karetních her.

Osmadvacetiletý hráč zdůraznil, že pistole, které vytáhl na Crittentona, nebyly nabité. "Měl jsem čtyři nenabité pistole doma ve Virginii, ale abych je dostal z dosahu svých dětí, přenesl jsem je do skříňky ve Verizon Center," vysvětlil Arenas svůj první prohřešek, kvůli němuž ho začalo vyšetřovat vedení NBA. Podle kolektivní smlouvy hráči nesmějí nosit zbraně na žádné akce související s ligou.

Arenas svého jednání lituje

V tiskovém prohlášení hráč uvedl, že si myslel, že je ve Washingtonu DC legální mít uložené zbraně. To, že jimi hrozil spoluhráči, označil za nepovedený pokus o vtip. "Tak či tak už chápu, že to, co jsem udělal, byla chyba. V první řadě jsem neměl vozit zbraně do DC. A žertovat se zbraněmi, i když nenabitými, by se také nemělo," uvedl Arenas, proti němuž nebyla vznesena žádná obvinění.

Arenas, jenž je v druhém roce šestiletého kontraktu s Wizards na 111 miliónů dolarů, už měl problém se zbraněmi v roce 2004. Tehdy byl suspendován na zahajovací zápas sezóny kvůli nesprávné registraci zbraně z doby, kdy ještě působil v Golden State Warriors.

I za nejnovější incident mu hrozí disciplinární postih. Vedení soutěže podle všeho počká, až případ dořeší úřady, a pak rozhodne o případném trestu.

Reklama